USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Перший дзвінок з мобільного на Волині зробив заступник Клімчука

24 Лютого 2011 16:43
У лютому 2011-го волинському мобільному зв’язку виповнюється п’ятнадцять років.
Про це під час презентації дослідження з історії телефонії на Волині розповів експерт із зовнішніх зв’язків однієї компанії мобільного зв’язку в України Володимир Хіцяк, - пише ВІП.
Перший мобільний дзвінок у Луцьку п'ятнадцять років тому здійснив нинішній заступник голови Волинської облдержадміністрації Станіслав Ющик.
Він розповів, що вже й не пам’ятає, кому тоді дзвонив і навіщо. Але зауважив, що більше таких історичних подій у нього вже не було. Ще тоді, каже, відчував, що відбувається в області щось неординарне – великий крок вперед від дротового до бездротового телефонного зв’язку.
Як розповів перший директор Волинської філії компанії мобільного зв’язку Ярослав Мельничук, урочисте відзначення появи цього сервісу відзначили у Луцькому РАЦСі. Тоді навіть жартували, мовляв, уклали шлюб між мобільним зв’язком та Волинською областю.
Про історію телефонії на Волині і в Луцьку зокрема розповіла головний хранитель Волинського обласного краєзнавчого музею Наталія Пушкар.
За її словами, в обласному центрі перший телефонний зв’язок з’явився у 1901 році, коли поліцейський чиновник Колюбакін з‘єднав своє помешкання із поліцейським управлінням. А у 1911 році Луцька повітова управа документально закріпила за собою телефонну мережу, яка існувала в місті вже десять років.
Загалом ера дротового зв’язку, зазначила Пушкар, тривала на Волині до 1996 року, коли у обласному центрі з’явився мобільний зв'язок.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
хорвaт Показати IP 24 Лютого 2011 16:54
крaщe б пeрший зaстрeлився
street_unit Показати IP 25 Лютого 2011 18:00
Дивина!!! Як позвонив перший Станіслав Ющик, якщо до його дзвінка повинні були спершу продіагностувати, а потім вже пускати в маси. Хтось з майстрів 100% зробив собі прші дзвінки до найближчих родичів.(а може до найближчих за кордон)))))!) А Ярослав Мельничук сидів і чекав з думкою: "Блін, хто прийде купить телефон з карткою за пару буксів, я ж тоже хочу позвонити, але робота на 1 місці я перший не буду!!!"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus