USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Поблизу «Криївки Перця» лунатимуть повстанські пісні. Програма фестивалю

28 Вересня 2016 13:46
Фестиваль повстанської пісні «Криївка Перця» вперше відбудеться в селі Липне Ківерцівського району. Захід має патріотичне спрямування та створений розвивати культуру району, залучати туристів, популяризувати історичні місця та природу «Цуманської пущі». Фестиваль відбуватиметься поблизу криївки воїна УПА Василя Чепелюка - «Перця», реконструкція якої розпочнеться згодом.

Нагадаємо, Василь Чепелюк, один з керівників мережі ОУН і УПА Цуманського району разом з його невідомим побратимом (цілком можливо, що це був Степан Пащук на псевдо «Іван», «Міша») загинули в урочищі Перцева Гора у 1951 році у нерівному бою із гарнізоном військ МГБ (Министерство государственной безопасности СССР).

Організатором заходу є Ківерцівський національний природний парк «Цуманська пуща».

У програмі: виступи народних колективів Ківерцівського району, українська народна кухня, лекції на патріотичну тематику, показ історичних фільмів, ватра, українська дискотека. Родзинкою заходу стане реконструкція бою між воїнами Української повстанської армії та підрозділами Народного комісаріату внутрішніх справ СРСР, у відтворенні Військово-історичною групою «Азимут». Також особливими гістьми стануть воїни АТО, які проживають у Ківерцівському районі.

Фестиваль відбудеться 2 жовтня 2016 року, початок о 12 00. Вхід безкоштовний.

Програма Фестивалю повстанської пісні «Криївка Перця»

Захід розпочнеться з показу фільмів про визвольні змагання українців о 12:00 в селі Липне, Ківерцівського району. Продовженням стане екскурсія на Перцеву гору, де загинув повстанець «Перець». Із 13.00 на молодь очікуватимуть військово-спортивні заняття: смуга перешкод, збір-розбір небойової зброї, навчання впоряду УПА. Після цього на «поле бою» вийдуть «упівці» та «нквсники», які проведуть історичну реконструкцію жахливих подій війни.

О 14:30 відбудеться обідня перерва, на якій гостей фестивалю пригощатимуть безкоштовним смачним козацьким кулішем.

Музична частина розпочнеться о 15:00. Заявки для участі у програмі подали близько 20 колективів та виконавців, серед яких Народні артисти України – Валерій Маренич та Василь Чепелюк; церковні хори, вокальні групи будинків культури, шкільні гурти. Почесними гостями стануть ветерани УПА і воїни АТО, які розкажуть про події минулих та сучасних воєн.

Після завершення основної програми подарунком для молоді стане українська дискотека, яку проведе антидіджей.

З деталями можете ознайомитися за посиланням: у ВК та ФБ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
А Показати IP 12 Вересня 2016 10:19
А це далеко від Олики ?
Липенець до А Показати IP 12 Вересня 2016 12:19
Пиблтзно 45 км.
А до Липенець до А Показати IP 12 Вересня 2016 15:19
А за три дні дійдуть?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus