USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Патріотичний фестиваль «Криївка Перця» - вдруге на Волині

17 Жовтня 2017 07:00
Фестиваль із патріотичним змістом «Криївка Перця» відбувся уже вдруге на Волині.

Організував захід Ківерцівський національний природний парк «Цуманська пуща» за підтримки партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП», інформують у прес-службі парку та волинського УКРОПу.

Цього року фестиваль пройшов у селі Холоневичі, де відбулось вшанування пам’яті жертв, які полягли в кривавих подіях Другої світової війни, та відзначення річниці створення УПА. Фестиваль відбувся поблизу криївки воїна УПА Василя Чепелюка – «Перця». Він був один із керівників мережі ОУН і УПА Цуманського району разом з його невідомим побратимом (цілком можливо, що це був Степан Пащук на псевдо «Іван», «Міша») загинули в урочищі Перцева Гора у 1951 році у нерівному бою із гарнізоном військ МГБ (Министерство государственной безопасности СССР).

На урочисту подію завітав депутат Волинської обласної ради від фракції «УКРОП» Олександр Омельчук. Він зауважив, що проведення заходів такого масштабу надзвичайно важливе для відродження історичної правди та популяризації її серед молоді.

«Безапеляційною істиною є слова про те, що історія рухається по спіралі. Ось і сьогодні, як 75 років тому найкращі сини невтомно боронять терени України. А боротьба ж не лише там, на передовій, де стріляють кулями та гранатометами, вона й тут. У час такої боротьби я надихаюся нашими героями минулого і сьогодення. Одним із них є Анатолій Дорошук – учасник АТО, людина, що слугує зразком незрадливості та мужності. Я впевнений, що таких людей, наполегливих у своїй праці, готових до дій у нас надзвичайно багато», – наголосив Олександр Омельчук.

Особливої шани були удостоєні Лідія Літвінцова – донька Василя Чепелюка «Перця» та Микола Подзюбянчук – краєзнавець, дослідник руху Опору на Ківерцівщині, яким у знак вдячності вручили подарунки та квіти.

Фестиваль розпочався із військово-історичної реконструкції бою підрозділу УПА проти німецько-нацистського формування, який відтворила патріотична група «Азимут». Реконструкція була дуже реалістичною, тому перенесла глядачів у суворі події Другої світової війни. Бій закінчився перемогою упівців, що надихає на нові перемоги!
Музичну частину розпочав уродженець села Холоневичі, тепер – народний артист України Василь Чепелюк. Він виконував патріотичні композиції, а між ними розповідав правдиві історії краю, закликав до миру і злагоди між народами.
Наступними виконавцями були – дует «Душа Волині»: Алла Опейда та В’ячеслав Судима, які виконали десяток пісень, представили нову композицію та до сліз розчулили піснею «Нас весна не там зустріла…» про важку долю закоханої пари, які воювали в УПА.
Також співали місцеві колективи із сіл Прилуцьке, Дачне, Домашів, Журавичі, Холоневичі, з м. Ківерці.
Гостем свята став молодий бард-патріот Артем Рудий із м. Чернівці.

Усіх відвідувачів смачним гарячим кулішем пригощали друзі-спонсори та організатори заходу.

Дійство продовжилося біля будинку культури, де для молоді була організована ватра, а в приміщенні лунала українська дискотечна музика від проекту «Патріотека».

Також представники партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» разом із Аллою Опейдою та В’ячеславом Судимою вирушили у село Тростянець, де нині у відділенні стаціонарного догляду для постійного проживання територіального центру соціального обслуговування проживає Надія Свирид – остання зв’язкова УПА. Жінка двічі була у радянських таборах за свої переконання та патріотизм. Олександр Омельчук вручив Надії Свирид квіти та подарунки.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
да уж Показати IP 17 Жовтня 2017 10:05
зборіще алкати і робочого класу, фуу - гнати всіх в шию
Просто Я до да уж Показати IP 17 Жовтня 2017 11:18
Дятел ти однозначно. Я там був, було дійсно цікаво.
Вухо до да уж Показати IP 28 Жовтня 2017 16:31
Гівно ти недорізане!
До Просто Я Показати IP 17 Жовтня 2017 21:44
А мотоцикл дійсно БМВ чи Зиндап і чи каністри дійсно німецькі для пального чи води. І чи був на святі Саша Громик із Знамерівки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus