USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Покрова, День козацтва та створення УПА по-Луцьки. ФОТО

14 Жовтня 2013 08:45
У селі Жидичин, що під Луцьком, 13 жовтня волинські козаки і місцеві мешканці відзначили День Пресвятої Покрови.

Організувало дійство Козацьке Стрілецьке братство за сприяння місцевої влади, - інформує Волиньpost. Святкування розпочалося з літургії у Жидичинському монастирі. По тому на церковному майдані влаштували козацьке свято.

Як відомо, 14 жовтня в Україні, окрім Дня Пресвятої Покрови, відзначають День козацтва і День створення Української повстанської армії. Оскільки цьогоріч 14 жовтня – у понеділок, свято вирішили провести у вихідний напередодні.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ПОКРОВУ І ДЛЯ СИРІТ БУДЕ СВЯТО. АНОНС

Цього дня тут звучали козацькі пісні, зокрема у виконанні місцевих школярів, а також аматорського квартету «Жайвір», усіх пригощали козацьким кулішем, звареним на місці.

Козаки усім охочим демонстрували зброю, стріляли з гармат. А байкери катали дітлахів на своїх «залізних конях».

Як розповів учасник Козацького Стрілецького братства Володимир Перчук, таке свято тут влаштовують втретє.

«Вже втретє на Покрову ми збираємося тут. І кожного разу маємо хоч і невеличке, але досягнення. Вперше свято було, коли ми освячували Святодухівський скит. Другий раз ми освячували місце під майбутній храм. Сьогодні храм уже будується…», - розповів Володимир Перчук.

До слова, Володимир є одним з головних ініціаторів свята у Жидичині. Він - уродженець цього села. Працює головним інженером і заступником правління ПАТ «Волиньобленерго», а у братстві носить звання бунчужного і генерального гарматного.

«Я дуже мрію, щоб на цьому місці, де стоїть сьогодні наш намет, стояв пам’ятник Данилу Галицькому. Адже чи був Данило Галицький в Луцьку ніхто не знає, а от про те, що він двічі приїздив у Жидичинський монастир – це відомо», – додав він.
















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
осавула Показати IP 14 Жовтня 2013 09:34
Це не козаки, це войвничі перебрані педераси. Тьху-тьху, мать їхню.
Макс Показати IP 14 Жовтня 2013 10:27
У т. зв. козацьких генералів зірки не вміщуються на погони.. Половина з них в лавах армії не служили..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus