USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Помолитися за рабів Божих тепер можна через інтернет

24 Лютого 2010 14:13
Сучасна православна церква у прагненні залучити до віри не надто набожний український люд не відкидає й такого найпоширенішого способу обміном інформації як інтернет.
На сайті УНІАН з’явилося повідомлення про те, що Чернівецька єпархія Української православної церкви Московського патріархату відкрила сайт, через який віруючі мають змогу написати записки з проханням помолитися за здоров’я чи за упокій. А також отримати відповіді на запитання від священнослужителів.
Як повідомили розробники сайту, мета такої послуги – «залучити чим більшу кількість людей до божого благословення і повернути до витоків православної віри».
«Подібний спосіб спілкування з мирянами практикує і наша єпархія, – коментує прес-секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Валентин Марчук. – На нашому сайті кожен може поставити запитання до священнослужителя, а також попросити помолитися за своїх рідних і близьких. Звісно, це не означає, що, маючи доступ до інтернету, людина може взагалі не ходити до церкви. Відвідувати богослужіння необхідно. Однак з допомогою інтернету можна замовити молебень у кількох церквах одночасно або ж подати електронну записочку до храму в іншому місті».
«На сайті Волинської єпархії УПЦ КП такої послуги наразі не існує, – каже прес-секретар протоієрей Віталій Собко. – Однак усі запитання, прохання чи побажання приймаються від вірян за електронною адресою або ж за номером телефону, вказаних на порталі».
«Однак, що стосується записочок про молебень – за здоров’я, за упокій, за подорожуючих, за успіх у початку доброї справи – тут дуже важливо, щоб людина, яка їх пише, особисто долучалася до цієї молитви. У тому й уся суть такого молебню. В принципі проти такого способу немає заперечень. Все ж таки це краще ніж ніщо. Та до церкви потрібно ходити хоча би раз на тиждень, у неділю. І вже там писати записочки із проханням про молебень», – зазначає отець Віталій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus