USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Затримали трьох волинян, які через інтернет продавали наркотики

23 Серпня 2019 13:03
Поліцейські затримали трьох волинян, які понад рік продавали через інтернет наркотики.

Про це інформує пресслужба поліції Волині.

Оперативники Управління протидії наркозлочинності спільно із слідчими Головного управління Національної поліції в області за процесуального керівництва обласної прокуратури затримали трьох волинян 20-ти, 22-х та 18-ти років, котрі більше року займалися незаконною діяльністю, пов’язаною зі збутом психотропних речовин на території обласного центру за допомогою каналу створеного в месенджері.

Проведеними оперативними заходами встановлено, що 20-ти річний житель Луцька створив інтернет-ресурс з продажу психотропних речовин, шляхом залишення закладок в людних місцях Луцька. У березні 2019 року учасники групи з метою конспірації своїх злочинних дій змінили сайт на месенджер, через який можна було замовити психотропні речовини, зокрема «амфетамін» та «PVP» (альфа-кристали). Для отримання оплати за продаж заборонених речовин зловмисник оформив електронний гаманець однієї з платіжних систем. В подальшому електронні гроші виводились на його банківську картку.
Один із фігурантів справи, 22-річний місцевий мешканець, отримував «товар» у службі доставки. Після цього він та ще один спільник, 18-річний лучанин, фасували та розкладали заборонену речовину в обумовлених місцях обласного центру, після чого фотографували ці місця й отримані фото викладали в мережу. Окрім того, вони здійснювали рекламу створеного ресурсу аерозольними балончиками на фасадах будинків, у під’їздах та інших людних місцях, через який можна було придбати психотропні речовини.

Оперативники управління протидії наркозлочинності в області, після проведення комплексу заходів спрямованих на документування злочинної діяльності, провели санкціоновані обшуки у помешканнях зловмисників під час яких виявили та вилучили речові докази по справі, зокрема, оргтехніку, мобільні засоби зв’язку, банківські картки, психотропні речовини, балончики із фарбою та гроші, отриманні від незаконної діяльності.
Усім їм оголосили про підозру за ч.2 ст. 307 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконний збут психотропних речовин, вчинений за попередньою змовою групою осіб. Їх затримали в порядку ст.208 КПК України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання від шести до десяти років позбавлення волі. Триває досудове слідство під час якого будуть з’ясовані усі обставини злочинної діяльності фігурантів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus