USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Прогноз погоди: якою буде зима 2013/2014

30 Вересня 2013 11:11
Українцям пообіцяли багато снігу, дощі та сильні вітри, а морози протримаються до квітня.

Синоптики поділилися своїми прогнозами на цьогорічну зиму. Передбачення в дечому розходяться, але більшість з них переконані, що снігу буде багато та й морозом скує надовго, йдеться в сюжеті ТСН.

«Очікується надзвичайна кількість опадів – снігів, дощів, а також сильні вітри. Але підстав очікувати дуже низьких температур та сильних морозів немає», - розповіла Координатор програми щодо зміни клімату Національного екологічного центру України Марія Сторчило.

Експерт переконана, що цьогорічна зима вразить кожного кількістю опадів. Нинішня зима протримається аж до квітня. Натомість американський метеоролог Джо Бастарді впевнений, що зима в Європі буде найхолоднішою за останні 100 років.

Він розповів, що континент накриє так званий «блокувальний циклон», а також цьому сприятиме зниження активності Сонця. Аналогічної думки дотримується й німецький синоптик Домінік Юнг.
З іншого боку в офіційному українському Гідрометцентрі впевнені, що робити якісь прогнози рано. Максимум, що можна приблизно говорити – 10 днів наперед.

«Більш віддалені прогнози робити важко, бо все швидко змінюється, і прогнози не справджуються», - впевнений Анатолій Прокопенко, заступник директора Українського гідрометеорологічного центру.

Нагадаємо, що «народний синоптик» розповів про аномальні снігопади та пізню весну. Народний спеціаліст переконаний, що 30-градусні морози Україні не загрожують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus