USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Прикордонники масово пускають українців через кордон до Білорусі

1 Липня 2013 10:56
Сезонний пропуск громадян, які займаються збором грибів та ягід, розпочався сьогодні на українсько-білоруському кордоні, - повідомили у Держприкордонслужбі України.

Як правило до збору грибів та ягід залучаються майже усі члени родин, включаючи неповнолітніх. Інколи це спричиняє низку порушень прикордонного режиму. Для прикладу декілька років тому прикордонникам доводилося повертати від кордону тисячі людей, які намагалися незаконно перетнути кордон, щоб збирати дикороси.

Так, місцеві мешканці 10 прикордонних населених пунктів Рокітнівського району Рівненської області мають можливість перетинати кордон та збирати чорницю, журавлину й гриби на території Поліського лісгоспу Республіки Білорусь. Перетин кордону відбувається в трьох тимчасових місця пропуску «Познань», «Дроздинь» та «Березове».
Загалом в минулому році за сезон збору дикоросів було пропущено більше 83 тисяч осіб і в більшості випадків відмічалася чітка організованість з боку місцевого населення. Однак спостерігалося й непорозуміння окремих осіб. Вони продовжували свої намагання перетнути державний кордон поза встановлених місць пропуску. Лише протягом червня-жовтня від державного кордону повернуто більше 1500 дорослих та дітей, а також затримано 95 порушників законодавства з прикордонних питань. Цього року прикордонникам на ділянці Луцького загону вже довелося в 21 випадку повернути від кордону майже 80 дорослих та 30 дітей.
Державна прикордонна служба України закликає людей до організованості під час перетину кордону в сезон збору дикоросів та інформує про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення законодавства як України так і Республіки Білорусь з прикордонних та природоохоронних питань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus