USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Розробили п'ятипалу комп'ютерну мишку

25 Червня 2011 14:53
Японська компанія Double Research & Development представила комп'ютерну мишку Amenbo, яка дозволяє управляти комп'ютером, використовуючи всі п'ять пальців руки.

Як повідомляє Кореспондент з посиланням на CrunchGear, мишка складається з шести основних елементів: опори під долоню і п'яти підставок під пальці, які з'єднуються з опорою проводами. У кожну підставку вбудований датчик, який відстежує рухи пальця, а також обчислює тиск, який палець робить на підставку.

Розробники стверджують, що пристрій може застосовуватися для управління програмами, які вимагають точного позиціонування - наприклад, редакторами 3D-графіки.

Як заявляють представники компанії, новий маніпулятор має ряд переваг перед іншими пристроями введення. Так, на відміну від Kinect, Amenbo фіксує не тільки рухи руки, але і тиск, який чинять пальці на поверхню. Від сенсорних панелей маніпулятор відрізняє здатність бачити кожен палець окремо.

Наразі пристрій можна підключити до комп'ютера з операційною системою Windows 7. Чи будуть підтримуватися інші платформи, не уточнюється. Також не зрозуміло, чи планують розробники запустити Amenbo в серійне виробництво.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus