USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Сірникове чаклунство - один виріб за 2-3 роки. ФОТО

21 Вересня 2012 18:17
Видання bigpicture.ru опублікувало фото робіт майстра зі США - Патріка Актона. Чоловік майструє міні-копії відомих будівель з сірників.

Скульптор Патрік Актон народився в Грін-Каунті, штат Айова, США і виріс на фермі поблизу Ріппі. Патрік з дитинства полюбляв майструвати. Коли батько купив йому велосипед, вже через два тижні хлопець обладнав транспорт двигуном від газонокосарки. У дворі свого будинку, на дереві Патрік побудував будиночок з вікнами та опаленням. Одного разу він знайшов у полі старий покинутий пікап Ford і самотужки повернув авто у робочий стан. А у 1977 році чоловік почав експериментувати з сірниками. Скульптури з сірників для Патріка - всього лиш хобі, яке, на відміну від офіційної роботи в консульстві, принесло умільцю небачену популярність.

У 1977 році, закінчивши коледж, Патрік змайстрував свою першу модель з сірників – міні-копію місцевої церкви. Аби втілити задум в життя, умільцю знадобилися лише сірники, куплені в місцевому магазині, пляшка шкільного клею, звичайний ніж та шматок наждачного паперу.


Для цієї моделі собору Паризької Богоматері Патрік Актон використав 298 тисяч сірників, 2 тисячі зубочисток і 55 літрів клею для дерева.

Опісля майже десяти років «будівництва», відрізавши більш ніж 100 тисяч голівок від сірників, Актон подзвонив в компанію по виготовленню сірників в Огайо і дізнався, що вони є у продажі і без голівок. Ця новина помітно пришвидшила його роботу, тому розмір кожної моделі все збільшувався і збільшувався. Як і кількість сірників.

На рахунку Актона понад 60 детальних моделей з сірників. Кожна з яких складається з 400-600 тисяч сірників. На створення кожної з них йде 2-3 роки. Майстер не зупиняється на цьому і щороку розпочинає новий проект.

Наразі чоловік покинув свою нудну роботу в консульстві і активно співпрацює з програмою «Хочете вірте, хочете - ні», створюючи моделі для різних музеїв.

Модель Школи чаклунства Хогвартс з книг і фільмів про Гарі Поттера налічує у своїй конструкції 600 тисяч сірників.


Копія Мінас Тіріт («Варта твердині») з фільму «Володар перстнів», побудована з 420 тисяч сірників і 24 тисяч маленьких дерев’яних блоків, які підтримують величезну дерев’яну скульптуру.

У найближчих планах Актона – змайструвати модель нового Всесвітнього центру в Нью-Йорку з 4 мільйонів сірників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Ценитель Показати IP 21 Вересня 2012 18:45
В натуре чётко
235 Показати IP 21 Вересня 2012 19:10
краса!!! Я знаю, що такі речі роблять і наші волиняни, особливо ті що вхворіють. У мене покійний дядько хворів туберкульозом та під час лікування (а воно ой як довге) робив з сірників церкви. Звичайно, розповісти про волинян треба попрацювати, а про американців - пошукав і інтернеті і новина готова. У мене таке враження, що ВН пропагандують Америку, а не нашу рідну Волинь та волинян.
Vigilante до 235 Показати IP 23 Вересня 2012 02:45
До чого тут пропаганда США? Що заважає тобі зробити фото виробів свого дядька (чи ще якогось народного умільця), написати про нього статтю, і викласти сюди? Але це ж треба самому щось зробити, правда? Набагато простіше скиглити, що все погано, ніхто нічого не робить, і вороги усюди, сало наше їдять.
Віталій Показати IP 22 Вересня 2012 11:16
Просто клас.
Таня Показати IP 22 Вересня 2012 20:27
красота!!!
для Vigilante Показати IP 24 Вересня 2012 09:07
Ніхто не скиглить та не каже, що все погано. Ви добродію читати не вмієте, лише букви знаєте. Якщо я буду працювати в редакції ВН , то буду робити те за що платять гроші! А мої коментарі це не скиглення, а констатація факту, що ВН йде по найлегшому шляху, копіює новини з інтернету. А Vigilante необхідно уважно читати коментарі, бо ж його коментарі дуже некоректні!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus