USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Банкам заборонили стягувати борги, яким понад 3 роки

9 Березня 2016 20:45
Банкам України забороняється стягувати з українців борги, яким понад три роки, а також штрафи, яким більше року, згідно з рішенням Верховного Суду України.

Про це повідомляє інформаційний портал Znaj.ua.

Розглядаючи справу №6–16цс15, Верховній Суд постановив, що на повернення кредитів (боргів) у банкірів буде лише три роки. Для вирішення всіх питань з боржниками буде примінятись лише цей термін, якщо людина не поставила свій підпис під документом, про продовження терміну кредитування, банк залишається без своїх грошей.

«Для того, щоб продовжити строки позикової давності і вимагати з боржників гроші навіть через багато років, банки стали вигадувати нові схеми. Подаючи до суду, вони стали подавати до кредитного договору документ «Основні умови», які не вносились в основний договір, але буцім–то підписані боржником. Саме в цьому документі і йдеться про подовження строку кредитивання та додаткові штрафні санкції.

Наприклад, банк бере старі справи, за 2005 рік, по яким залишились недоплати у розмірі від 200 гривень до 1,5–2 тисяч гривень, нараховують пеню та подають до суду. Люди, шоковані такими боргами, просто не розуміють, що їм робити.

Так от, Верховний Суд України постановив, що так не має бути. Якщо людина сама не підписала документи про подовження кредитного терміну, то банк має лише три роки на вимоги повернення банку кредитні кошти», – саме так пояснив ситуацію старший партнер адвокатської контори «Кравець і Партнери» Ростислав Кравець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus