USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Склали рейтинг найчистіших пляжів

19 Червня 2011 10:21
Всім нормам відповідають курорти Словенії, Литви та Кіпру, на другому місці за якістю води серед 27 країн ЄС – Хорватія, далі йдуть Мальта, Греція та Ірландія.
Вище середньої якість води також у Болгарії, Португалії та Фінляндії. Пляжі Іспанії виявилися в середині списку. Такий висновок міститься в опублікованій доповіді Європейського агентства із захисту навколишнього середовища. Про це повідомляє ТСН.
У доповіді загалом аналізується стан приблизно 22 тисяч місць купання на берегах морів і водойм у країнах ЄС у минулому році.
Водночас, з 27 країн Європи у 18-ти є як мінімум одне місце для купання, яке не відповідає стандартам. У «чорному списку» опинилися Польща, Нідерланди і Бельгія.
Цього літа 511 курортів отримали «блакитний прапор» – знак екологічної чистоти.
На отримання «блакитного прапора» може претендувати будь-який пляж, проте для цього доведеться дотримати ряд жорстких екологічних стандартів.
На пляжі повинні бути присутні душові кабінки, пост медичних працівників і рятувальників, а також чистота води в морі і чистий пісок.
Крім того, на екологічно чистому пляжі заборонена присутність тварин та автотранспорту. Останній критерій для отримання «блакитного прапора» – пляж обов'язково повинен бути безкоштовним.
Цього літа екологічно чистий пляж, можливо, з'явиться і в Криму. На отримання «блакитного прапора» претендуватиме Масандрівський пляж в Ялті.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
кучма Показати IP 19 Червня 2011 11:38
От би таку комісію запросити в Луцьк на Теремнівський ставок..
пляжник Показати IP 19 Червня 2011 13:42
... і показати їм, як там плавають дохлі свині. Ото сміху було б!
а яне купаюсь там до пляжник Показати IP 20 Червня 2011 12:59
І чого сміятися? з того бидла що живе на цих берегах і все це робить, а потім кивати на владу? стрілять , як німці робили, або як мінімум на рік на громадські роботи, виловлювати зі всіх річок і ставків таку гадість

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus