USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Skype знайшли заміну

23 Червня 2011 13:46
Компанія Google вмонтує у браузер Google Chrome підтримку протоколу WebRTC, призначеного для організації голосового та відеозв’язку через інтернет у режимі реального часу.

Відповідне програмне забезпечення було розроблено компанією Global IP Solutions (GIPS), яку в 2010 році було куплено Google, - пише ZN.

На початку червня 2011 року Google перетворила WebRTC на проект з відкритим вихідним кодом. Використовуючи код WebRTC, сторонні веб-розробники зможуть створювати власні програми для голосового та відеозв'язку. Для користування такими програмами не потрібно буде встановлювати додаткові плагіни і клієнти. Єдине, що потрібно користувачеві — це браузер з підтримкою технології.

Повідомляється, що компанія веде переговори про співпрацю з Mozilla і Opera, тому не виключено, що Chrome буде не єдиним браузером з підтримкою WebRTC.

У 2008 році функція відеочату з'явилася у поштовому сервісі Gmail, але для її використання необхідно встановити плагін для браузера.

Найпопулярніший у світі сервіс інтернет-телефонії Skype вимагає встановлення на комп'ютер або на мобільний пристрій програми-клієнта.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus