USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сонце як будильник: наметове містечко «Бандерштату» прокидається

6 Серпня 2017 11:17
Навіть декілька годин сну достатньо, аби мати енергію відриватися під час фестивалю українського духу «Бандерштат-2017», - переконані мешканці наметового містечка, яке цього разу розташоване під променями палючого сонця.

Зранку 6 серпня розпочинається третій день фестивалю: у великому наметовому містечку дехто досі ніжиться, відпочиваючи від нестримних танців під гурти, які запалювали на головній сцені, дехто рубає дрова, аби приготувати сніданок на вогнищі, а «ранні пташки» встигли прийти на 8 ранку на заняття з йоги від Христини Губської.

Гості з Чернівців Надія та Орест розповідають, що на «Бандерштат» приїхали вже втретє. Цьогоріч фестиваль, з їхніх слів – це щось новеньке, територія дуже велика, проте дуже бракує дерев. Через це у наметах дуже спекотно.

«Сонечко у нас як будильник – як тільки воно встає, у наметі стає тепло та душно», - зізнається Надія.
Вона говорить, що лягала спати цієї ночі десь о 2-3 годині, а взагалі наметове містечко не спить ніколи, адже тут грають на трубі, саксофоні, гітарі тощо. Попри малу кількість часу на сон цього ранку прокидатися було не складно – допомогло сонце, яке нагріло намет зранку. Орест говорить, що найбільше сьогодні очікує виступ гурту «Тартак».

Настя та Мирослав приїхали на фестиваль зі Львова вперше, щоб послухати улюблені гурти, наприклад, «Arlett», «Пятий вимір», «O.Torvald», «Epolets», «Бумбокс», «Тартак» та «Воплі Відоплясова». Враження від концертів – шикарні, запевнили вони. На фестивалі, мовляв, можна зарядитися такою енергією, яку більше ніде неможливо взяти. Єдиний недолік наметового містечка, з їхніх слів – спека, тому що прийшовши після концерту потрапляєш «у спа салон». Отже, єдиний варіант врятуватися від спеки – купатися у річці.
Гості зі Львова розповідають, що виступ гурту «Бумбокс» дивилися просто з наметового містечка, адже головну сцену добре видно звідси. Прикинутися вдалося без будильників, а спати вночі було комфортно – Настя говорить, що від ночівлі у наметі навіть не боліла спина.

Від третього дня фестивалю очікують виступів гурту «Один в каное» на тихій сцені та, звісно, улюблених гуртів, які виступатимуть на головній сцені.

Євген з Києва на фестивалі працює волонтером. Він тут вперше і жалкує, що не приїздив у попередні роки. Він зізнався, що раніше їздив на різні фестивалі, але «Бандерштат» - єдиний з них безалкогольний. Відсутність міцних напоїв не вплинула на настрій та відпочинок людей, - переконаний Євген.
З його слів, у наметовому містечку не вистачає затінку від дерев, адже дерева ростуть за парканом території фестивалю. Попри те, що засинав він пізно вночі, прокинутися зранку допомогло сонце, яке нещадно нагріває намет. Від третього дня фестивалю він очікує, аби не було проблем і вдалося спокійно відпрацювати день та подивитися виступи гуртів.

Компанія з Гощі, що на Рівненщині, приїхала на «Бандерштат» вже вдруге.

«Хоч відриваєшся до другої години ночі, вставати о сьомій ранку приємно – ти бадьорий та готовий до наступного дня»,- каже Андрій, який очікує на такий день, який потім згадуватиме протягом цілого року.
Враження від перших днів фестивалю у молодих людей чудові, хоч і вони зізналися, що бракує затінку. Сонце пече, але якщо заховатися у затінку під час гутірок чи сходити на річку, можна почуватися добре. Засинали гості з Рівненщини о 3 ночі та 6 ранку, але енергії на те, щоб відриватися під час виступу «Тартака» та інших гуртів достатньо.

У товаристві зі Львова та Львівщини є ті, хто вперше відвідує «Бандерштат» та такі, хто тут вже вдруге. Як розповів Юрій, спека у наметах не заважає, тому що вдень у них майже не проводять час. «Відбій» відбувся о 4 годині ночі, але прикидатися було не дуже складно.
Сьогоднішній день фестивалю найбільш епічний, - вважають гості зі Львівщини, тому потрібно витримати, аби з 18 до 12 години ночі, відриватися під виступи гуртів.

Втретє поспіль на фестиваль приїхав Степан з міста Стрий, що на Львівщині. Перші дні фестивалю залишили лише хороші враження, а вдень, аби не сидіти у спекотному наметі, він купався у річці, грав у волейбол та гуляв містом. Відіспатися від трьох шалених днів фестивалю він планує вже вдома.
Киянки Ірина та Віталіна вчетверте приїхали на фестиваль. Кожен з фестивалів, з їхніх слів, відчувається по-новому, а нині через зміну локації у перший день «Бандерштату» дівчатам довелося звикати. У наметовому містечку – круто, хто хоче, той спить, а хто хоче – співає до ранку, - говорять гості з Києва.

Наразі найбільше їм сподобався виступ гурту «Фіолет», але найбільше вони очікують на гурт «Тартак». Торік у наметовому містечку, з їхніх слів, було зручніше. Після безсонної ночі дівчатам не важко, адже енергії додає думка про виступи улюблених гуртів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Бе Показати IP 6 Серпня 2017 11:32
Безбожники. В храмах літургія, а вони на сцені бухкають.
kek до Бе Показати IP 6 Серпня 2017 12:28
ой вибачайте, що заважають вам побори збирати з пенсіонерів на новий мерс для попа.
007 Показати IP 6 Серпня 2017 11:46
Уявляю їхній жахливий стан зранку)
Файний Західфест Показати IP 6 Серпня 2017 11:59
Два намета і "Вот єта"))) Цей стид варто припинити... Відсутність зйомки з квадрокоптера тому прямий доказ
Лучанин Показати IP 6 Серпня 2017 12:35
Зранку похмелка да життя продовжуэться
Петро Показати IP 6 Серпня 2017 16:59
"... аби мати енергію відриватися" -цікаво, як трактує словник Грінченка отой відрив. Боюся, шо ті щирі українці так відірвуться, шо потім і не прифастригуєш їх до України .Вони, як той циган - не так дітей любить, як ту справу .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus