USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Страх чи сором? Зайве закреслити

6 Лютого 2010 17:03
\" Ну і вибір нам цьогоріч підкинула іронічна доля! Вибирай, не вибирай - все одно не буде рай. Направо підеш - баюра, наліво - болото. Куди вляпатися - питання смаку. Що кому внутрішньо, як то кажуть, ближче\" – пише в авторській колонці на УП рівненчанин Максим Коломис.
Рекомендувати за кого голосувати - річ завідомо цинічна. Це як вибір між скислим супом і поцвілою кашею: щоб не з\'їв - усе одно нудитиме. Тому, намагаючись нікого не образити, просто трохи порозмірковую \"вголос\".
Голосувати за ту, що ВОНА - страшно. Надто вже непередбачувана та словоблудлива. За того, що ВІН - соромно. Надто вже бракує йому банальної ерудиції.
Можна ще, звичайно, викреслити обох, але то - лише на словах. Таких вічно не згодних бабів ягів у нас рідко збирається бодай п\'ять відсотків. Відтак принциповість вашу навряд чи помітять. Спробуємо причепитися бодай до чогось.
Можна робити вибір, керуючись суто ідеологічними міркуваннями. Однак для цього потрібно, щоб та ідеологія принаймні була. У наших фаворитів, попри всі їх інтелектуальні, світоглядні і навіть статеві розбіжності, ідеологія на диво ідентична: обіцяти все і всім, в залежності від місця, де перебуваєш.
Яка різниця, що потім не виконувати? Конкурент, чиї антиукраїнські дії - модне словосполучення нині, ви не помітили? - вічно \"заважають\" та \"не дають\", завжди під боком, на відстані кількох електоральних відсотків.
Для позбавлення від зайвих сентиментів достатньо згадати, як поліпшилося наше життя вже сьогодні і як розквітла справедливість, яка, без сумніву, є, однак, вочевидь, за неї варто боротися ще дуже і дуже довго. Критерій ідеологічності відкидаємо як неадекватний ситуації.
Можна ще обирати команду, однак і тут заковика. І там, і там бачимо стрункі ряди вчорашніх кучмістів, різного калібру олігархів та професійних політичних флюгерів, чутливих до кон\'юнктурного вітру.
Чекати від кожної з двох сторін можна будь-чого, окрім економічного, соціального, демократичного чи будь-якого іншого поступу. Бо кучмісти - це пост-совковий застій, олігархи - це вічний дерибан, а політичні флюгери - просто баласт, необхідний для того, щоб у годину Х його успішно скинути, зробивши в усьому винним, і відповідно залишитися трохи чистішим про людське око.
До ґрунтовного аналізу можна навіть не вдаватися: кому охота ще раз згадувати про нескінченні ряди чергових лозинських, калашникових, шуфричів...
Можна ще обирати гасла. Теж, хай і не надто мудрий, але критерій. Що маємо тут?
В першому випадку - телефонний номер, здатний \"почути кожного\". Будете сміятися, але якось пробував туди зателефонувати. Почув запис якогось неприємного музону, що періодично чергувався із записом приємного чоловічого голосу, котрий російською мовою прохав трохи зачекати, \"так как ваш голос очень для нас важен\".
Прочекавши так хвилин із сім, вимушений був залишити мого, вочевидь з головою зайнятого проблемами інших, адресата без \"чего-то важного\". Дарма, як показав час: потім прочитав на купі придорожніх сіті-лайтів, що у тих, хто був терплячішим \"проблему буде вирішено\". Оце пощастило!
У другому випадку номера ніхто не давав. Роздавати номери можуть ті, хто зраджує та заважає. Вона ж працює. Напрацювала за цей час, судячи з біл-бордів, таки чимало.
Щасливі усі - і аграрії, які з зерном, і шахтарі, які з зарплатою, і навіть авіабудівники, яких нарешті \"відродили\". Шкода, що поки лише на біл-бордах. На них, з креативних міркувань, сама ВОНА так і не з\'явилася.
Відтак агітацію за неї проводили Потап (автор невмирущого новорічного рядка \"ат сасни мнє атарві іголачьку\"), Могилевська, Білик та ще з десяток подібних \"моральних авторитетів\". Можливо, я б їм повірив, але, на лихо, слухаю альтернативний рок...
Серйозно аналізуючи, без сумніву, не дешевий креатив обох команд, розумієш, що і в першому, і в другому варіанті акцент робили на не надто вимогливих лохів. На нас з вами?
За що б іще зачепитися? Ідеї скінчилися...
Вочевидь, нічого доброго найближчим часом бідолашну Вітчизну таки не чекає. Що поробиш: бути їй безталанною, в кращому випадку, найближчих років п\'ять. Втім безталанність безталанності - різниця. Когось мучить страх, інших - сором.
Когось лякає безсумнівна енергія, з якою ВОНА заПРАЦЮЄ. На що та енергія може бути скерована, навіть уявити лячно. Видовищ не бракуватиме точно (сама ПРАЦЮЮча чого варта!), що ж до хліба - як завжди, звиняйте...
Інші затуляють обличчя, щойно уявлять, як всечуюче обличчя держави на її чолі.
Ефект навряд чи відрізнятиметься від того, що його викликав великий комбінатор на описаному Ільфом і Петровим аукціоні.
Що достойніше - забути страх чи забути сором? Не знаю як ви, а я, зціпивши зуби і закривши очі, обираю перший варіант. Як там казали козаки? Краще смерть, ніж ганьба!
Ви можете вважати інакше, однак навряд чи ваші аргументи будуть виваженішими.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
seal Показати IP 6 Лютого 2010 18:12
А якже агітаційний "піст", про який писалося не далі, як вчора? (http://www.volynnews.com/news/ukraine/12868/). Адже роздуми цієї молодої людини з Рівного носять явно агітаційний характер і напряму пов"язані із завтрашніми виборами? Між іншим на УП цей матеріал був розміщений у п'ятницю, 05 лютого 2010, 11:07. А сьогодні (у світлі нашого виборчого законодавства) подібний матеріал можливо і не варто було б розміщувати?!
faBULA Показати IP 6 Лютого 2010 18:22
до seal: а як сьогодні почуєте в автобусі, як якийсь дядько агітуватиме за котрогось з кандидатів - і його повчатимете? Я не виправдовую ВН (та й скоріш усього то заказуха) але по-моєму ваше зауваження - це як у воду п.....
Stopkadr Показати IP 6 Лютого 2010 18:30
to seal: у Законі, що ВОНИ прийняли поняття агітації доволі розмите, а тому коли автор каже що: "зціпивши зуби і закривши очі, обираю перший варіант." (страх)до агітації не віднисете, так як і багато бігбордів та сітілайтів які на день виборів бачитимуть усі.
seal Показати IP 6 Лютого 2010 18:45
2 faBULA. Не сприймайте моє зауваження, як повчання. Агітація дядька у автобусі і публікація у поважному виданні (а я поважаю ВН) трішки різні речі.(ІМХО). З іншими Вашими судженнями в т.ч. і щодо води, у принципі згідний. :-) 2 Stopkadr. В третьому абзаці автор статті конкретизує своє розуміння голосу за "страх" і "сором". І всі прекрасно розуміють, хто така ВОНА і хто такий ВІН. А щодо розмитості нашого законодавства, тут, нажаль, Ви праві.
faBULA Показати IP 6 Лютого 2010 19:36
до seal: Інколи дядько в автобусі буває поважнішим джерелом за найповажніше видання. Саме тому що він говорить не завжди компетентно але завжди щиро. Тому дуже добре якщо видання не старається бути "пупом землі", а всього лиш є цікавим і небрехливим. (за це до речі завжди ВН і поважав). А заказуху видно зразу - усім хочеться заробити. Вмійте відрізняти зерно від полови - і тоді ніякі формальні порушення вам не різатимуть очі. Вистачає нам і таких, які дійсно заважають жити. І про які треба говорити. ВН - це вже до вас :-)
kozak Oleg Показати IP 6 Лютого 2010 21:34
... також довго думав за кого голосувати. Вибір без вибору! Що вибрати з гіршого!? Чи взагалі не прийти, проголосувати проти всіх! Нам обіціяють, нас лякають ... Таке враження, що ми якесь бездумне стадо! Віримо в усі ці обіцянки. Невже ми настільки дурні, і справді віримо, що завтра проснемось і все буде СУПЕР! Зрозуміло, що нічого не буде! Бідівництво держави це щоденна, щорічна важка праця всіх нас...
seal Показати IP 6 Лютого 2010 22:00
До faBULA. Не можу з Вами не погодитися щодо поважності та щирості міркувань простого дядька чи тітки (давайте будемо дотримуватись поваги й до іншої статі, жінки ж теж мають право на свою думку :-). Адже їхні судження йдуть від їхнього серця і розуму і, як правило, ніким не проплачені, на відміну від ЗМІ, де журналісти отримують за свою працю заробітну плату. А джинса була і буде, особливо у виборчих перегонах. Крім того, дядька чи тітку в автобусі почує 10, максимум 20 людей. Трохи посперечаються і розійдуться. Кожен на своїй зупинці покине автобус і залишиться при своїй думці, або ж почне пересказувати почуте додаючи нових "смачних" подробиць. ЗМІ ж, погодьтесь, охоплюють значно більшу аудиторію і мають значно більший вплив на формування думок людей. Мене ж особисто задів, навіть не сам факт виходу цієї статті сьогодні. А те, що вчора самі ж писали про те, що 6 лютого будь-яка агітація заборонена і ось на тобі.
Лучанин Показати IP 7 Лютого 2010 07:52
Шановні, про що ми говоримо? Людина болісно зробила вибір, щиро поділилася своїми міркуваннями. Зробила дуже розумно і переконливо. Багато хто з нас пережив подібну внутрішню боротьбу. А вибір дійсно простий: якщо ми бажаємо забути українську мову, то голосуємо за одного, якщо нам цікавий європейський шлях розвитку, стратегію якого будуть визначати українською мовою, тоді голосуйте за іншу.
Vlad2009 Показати IP 7 Лютого 2010 09:20
Молодці ВН матеріал дуже цікавий.
faBULA Показати IP 7 Лютого 2010 09:58
Ну а це вже точно перебор. Загляньте на УП: "Голосуй сердцем" І що ви після цього скажете, seal?
faBULA Показати IP 7 Лютого 2010 10:25
Ви seal, надто перебільшуєте роль і вплив ЗМІ. Передрукували - добре. я, приміром, на УП цього тексту не помітив. Мені було цікаво прочитати. Якщо ВН за це ще й гроші взяли - то й добре. Але, прочитавши, я свого наміру голосувати проти всіх не поміняв. Чи ви вважаєте, що ВН читають такі слабовольні люди? :-) І ще - ви чіпляєтеся до людей, які палять в громадських місцях? Це ж пряме порушення закону. і шкода здоров"ю - очевидна.
seal Показати IP 7 Лютого 2010 11:01
до faBULA. Якщо Ви мали на увазі рекламний ролик "Голосуй серцем", то на Yuo Tube подібних є ще кілька (з різних фільмів http://www.youtube.com/watch?v=J-iq-VjGu3E&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=cUmJEk3R1DU&feature=related і т.д.). Моє ставлення до цих роликів доволі неоднозначне і скоріше негативне. А щодо вибору - кожен воліє робити його на свій розсуд, в цьому Ви безумовно праві. Я свій вибір зробив уже давно і міняти його тако ж не збираюся. А щодо впливу засобів масової інформації, то на мене особисто він також ніякої дії не має. Я звик аналізувати інформацію з різних джерел і робити власні висновки. Надіюсь, що і більшість розумних людей поступають таким же чином. Щодо читачів ВН, на мою думку - це дійсно глибоко не слабовольні люди, навіть навпаки. З багатьма з них (в т.ч. і з Вами) дуже цікаво спілкуватися. -:). І на завершення: в громадських місцях до курців я не чіпляюсь, сам палю (всі ми не без гріха:-)), хоча з громадського транспорту підпивших осіб, які намагалися закурити, виводив неодноразово. :-)
Александр Показати IP 7 Лютого 2010 12:20
Я тоже думал , как поступить. Что лучше - чтобы нас весь мир жалел , или - чтобы над нами весь мир смеялся ? Решил - пусть лучше нас будет жалко... но бабья истерика , незакрывающийся лживый рот , заготовленый пустой ответ на любой вопрос и жуткий украинский язык последнего периода (мадам перестала владеть собой и расползлась в куски) заставляет меня голосовать против обоих. Янукович был давно за скобками и я на него вообще не обращал внимание - думал , может Юлька опомнится ... МОЛИТЬСЯ ПУБЛИЧНО В МИКРОФОН ???!!!Еще бы исповедь перед камерами устроила ! Это - последняя капля : отчаяние , глупость и фарисейство , замешанные на хамстве . Голосовать за нее - значит признать себя побежденным ее высокооплачиваемыми , купленными "за бугром" политтехнологами . Не поднимается рука . Я не дурнее ее наперсточников !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus