USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Створили вакцину від наркозалежності

11 Січня 2011 09:56
Американські вчені під керівництвом доктора Рональда Крісталла з Медичного коледжу Вейлл Корнелл, розробили вакцину, яка може допомогти наркоманам впоратися з небезпечною залежністю.
Дослідникам вдалося викликати у піддослідних мишей тривалий імунітет проти кокаїну все завдяки одному щепленню. Вакцина містить у собі звичайний вірус застуди і частку, схожу на кокаїн, - пише Дзеркало тижня.
Секрет ефективності криється в тому, що вакцина провокує імунну відповідь в організмі, відразу реагуючи на молекули кокаїну ще до того, як наркотик досягає мозку. Це допомагає запобігти виникненню гіперактивності.
Так, антитіла поглинають частки кокаїну, і організм буквально сприймає кокаїн, як шкідливий вірус, який вторгся у тіло. Даний ефект діє, щонайменше, тринадцять тижнів. Це перша вакцина подібного роду, що не вимагає частого введення.
Експеримент з лабораторними тваринами показав результативність даного підходу. Варто зазначити: антитіла можуть чудово впоратися з кокаїном навіть у пробірці.
Що стосується впливу вакцини на поведінку тварин, то гризуни, які одержували вакцину до прийому кокаїну, демонстрували меншу гіперактивність у порівнянні з не вакцинованими мишами. Ефект зберігався навіть при значній дозі кокаїну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 11 Січня 2011 10:05
Дослідникам вдалося викликати у піддослідних мишей - а на людському організмі коли буде ?
109 Показати IP 11 Січня 2011 11:37
А на людях будуть випробовувати як вакцина від грипу для малозабезпечений верств,наприклад, почати з Нововолинська чи Ківерець.
наркошик Показати IP 11 Січня 2011 12:38
Гонять учоні-кіпячоні. Ну перестане організм реагувати на наркоту, а потяг же нікуда не дінеться. І буде в сто піцот тищ раз гірше, того шо при звичайних раскладах є ні з чим незрівнянна психологічна атака, яка примушує будь-яким чином задовольнити патологічний потяг до наркотиків, який можна порівняно просто задовольнити... Ну скажімо так, реально. Були б гроші, а там в крайньому разі можна в знайомих мєнтів купити. А після такої вакцинації, розвинеться стан, який купувати введенням дози опіата (да буде ця група речовин благословонне) не вдасться. Працездатності ноль, повна апатія, люта ненависть до всіх, в першу чергу до тих, хто вакцинував, як апофеоз - розширений суіцид. Я би поспілкувався якось, скайпом чи що з журналістами В.Н. на ці теми, якби знав, що це комусь цікаво і що напишуть все як є, на розсуд читача, а не перекроять як захочуть... Я загляну в цю тему якось, якщо цікаво - відпишіться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus