USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині розпочали вилучати вакцину від поліомієліту

19 Квітня 2016 07:00
Оральну вакцину від поліомієліту вилучають на Волині. Лікарі перейдуть на двокомпонентні вакцини.

Про цеповідомляє ТСН.

В Україні вилучають оральну вакцину від поліомієліту – так вирішила Всесвітня Організація Охорони Здоров'я. Лікарі перейдуть на двокомпонентні вакцини.

Разом з Україною це одночасно зроблять ще понад сто п'ятдесят країн світу в яких її використовували.

Медсестра Липинської сільської амбулаторії на Волині забирає з холодильника вакцини від поліомієліту. Медсестра уважно переписує інформацію про кожну ампулу, щоб точно знати – жодної в поліклініці не лишилося. Так відсьогодні мають зробити її колеги по всій країні.

Ампули складає у коробки та заклеює спеціальною наліпкою з написом – не використовувати після сімнадцятого квітня, не зберігати в холодильнику. Запаковані ліки поїдуть до спеціальної медичної бази. Згодом їх знищать. Замість оральної вакцини від поліомієліту, яка захищала від трьох вірусів, Україна переходить на двокомпонентну. Один із різновидів поліомієліту – другого типу – у природі зник. Його не виявляють понад 16 років, тому і щепити від нього немає потреби, вирішили у Всесвітній організації охорони здоров'я. Раніше не переходили, бо медикам потрібен був час аби пересвідчитися, що саме цей тип вірусу в природі безслідно зник.

На якому саме підприємстві утилізуватимуть вакцини в Міністерстві охорони здоров'я поки що не визначились.

Чи все віддали й чи бува випадково не залишили якусь ампулу поліовакцину собі – ретельно перевірятимуть. Це звірятимуть не лиши за документами, а й ходитимуть під виглядом так званих таємних покупців - проситимуть щепити старою вакциною. На зміну вилученим закуплять поліовакцини, які захищатимуть лише від двох типів вірусу. Їх уже зареєстрували в Україні й сподіваються привезти в поліклініки найближчого місяця.

«Для здоров'я це немає жодного стосунку. Це технічний процес , це технічний процес переходу з тривалентної на двовалентну вакцину, якщо ми говоримо про безпеку, то це безпечно для дітей», - пояснює Федір Лапій, головний дитячий імунолог Києва.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Що це було Показати IP 19 Квітня 2016 09:16
Зробили най масовішу рекламу для щеплень від поліеміліту майже простроченою вакциною, а потім виявили, що вона не правельна і в розвинених країнах такої вже не використовують. Мені цікаво, хто за пропаганду, не повноцінну інформацію... понесе відповідальність у вигляді сидіння в тюрмі або кулі в лоб.
Анонім Показати IP 19 Квітня 2016 09:41
Ви краще вакцину від сказу привезіть, а полемеоліт ви уже зробили,померли скільки дітей,полемеоліту немає у нас. Вакцинуйте своїх діток самі, а ми не хочемо вакцинувати,бо ми не піддослідні кролики.
Волинянка Показати IP 19 Квітня 2016 10:20
Та хоч би не признавалися!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus