USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Священик у Луцьку пояснив, чого передумав бути депутатом

19 Листопада 2010 17:57
Священик Луцького Свято-Троїцького кафедрального собору Володимир Подолець (на фото) заперечує, що причиною його відмови брати участь у виборах в якості кандидата у депутати Волинської обласної ради по мажоритарному округу у місті Луцьку стало те, що його залякали чи купили.

Про це він заявив 18 листопада в інтерв’ю газеті «Волинь нова».

«Залякати мене дуже важко. Та й купити, думаю, не вийде. Я просто почув думку мирян щодо мого рішення», - сказав священик у відповідь на зауваження, що «Подолець був найреальнішим конкурентом голови облдержадміністрації Бориса Клімчука».

«Так, дехто казав, що голосував на виборах за «Батьківщину» тільки тому, що бачив там моє прізвище. А дехто прямо запитував: «Отче, то ви тепер будете сповідати лише прихильників «Батьківщини»?». Або: «Ви теж тепер будете битися і сваритися в обласній раді?» І я зрозумів, що прийняв необдумане рішення», - сказав священик.

«Справді, якось не подумав про ці всякі сварки і бійки у раді, думав як депутат буду займатися питаннями духовності. Але після таких розмов я зрозумів, що перш за все як священик маю представляти інтереси церкви, а тут, виходить, хоч і безпартійний, маю представляти інтереси партії. А якщо вони не співпадають із цінностями, які проповідує церква?», - сказав священик

Окрім того, Подолець повідомив, що «отримав докір» від владики Михаїла за те, що клявся на Біблії, чим порушив біблійну норму з Нагірної проповіді: «Не клянися взагалі: ні небом, бо воно престол Божий, ні землею, бо вона підніжжя ніг його...».

«Та й, чесно кажучи, не знав, що доведеться давати клятву під час оголошення списку кандидатів», - додав Подолець.

«Богу дякуючи, помилку виправив. А то тепер, коли чую повідомлення у ЗМІ про те, що такий-то депутат дав гроші на будівництво школи чи церкви, сам собі задаю питання: «Звідки я взяв би такі гроші? У мене ж їх просто нема», - сказав священик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Tarantino Показати IP 19 Листопада 2010 18:21
Шановні всященики - цей конфуз - тільки початок усього того гамна, яке на вас виллється внаслідок вашого бездумного рішення пхатися в політику. Чи не доведеться колезі Подольця - Віталію Собку - лицемірити перед камерами, пояснюючи "позицію фракції"? Чи виступить він проти, якщо керівництво партії скаже голосувати "саме так а не інакше", чи вистачить у нього мужності не використати своє становище священика, коли через 5 років знову захочеться бути депутатом? Подольцю (як і церкві, передусім в особи владики Михаїла) ще довго цей бруд доведеться змивати і (маю таку надію) гріх сам на сам з Богом замолювати. Але інші.... Ех, правду казав один мій знайомий священик - як добре, що я не єпископ! (Щоб ви зрозуміли: я щирий прихильник православної церкви київського партіархату. Я не атеїст і не "ніфонтовець". Я знаю, що усі люди грішні, в тому числі і священики, і осуджувати їх ніхто не може окрім Бога. Мені просто шкода, що на чолі церкви стоять нездалі керівники, які далі підривають і так хиткий її авторитет..., дозволяючи рядовим священикам ОТАКЕ)
Юлія до Tarantino Показати IP 19 Листопада 2010 20:27
Для Тарантіно: кожен має свою думку. Якщо не будемо "пхатися в політику" - НІКОЛИ(!!!) не буде у нас нормальної влади для людей. Якщо найкращі люди (я про священиків) не будуть йти в політику - хто там буде? Те л***о, що зараз у ВР? Коли священик іде у тюрму або до хворих, усі розуміють - люди скалічені морально або духовно, їм треба допомогти. Коли священик іде у політику - мало хто розуміє. Однак, на мою думку, наші політики ЧИ НЕ БІЛЬШЕ потребують духовної допомоги, чим злочинці. ІМХО
Tarantino до Юлія Показати IP 19 Листопада 2010 21:37
Якби священик шов у полілику як духовний пастир - я б нічого проти не мав. (Хоча в принципі річ абсурдна - сповідати депутатів перед сесіями чи як?) Але - зауважте - священики йдуть в політику як політики. І які б вони святі і божі не були - а змушені будуть або йти з неї невдовзі, або грати за брудними правилами української політики (інших у ній не існує). А священики - люди не дурні. Тому я переконаний знають на що йдуть. А значить і знають і те що там доведеться брехати і порушувати закон (земний, а значить - і Божий). Тому священики у політиці і владі НЕ РОБЛЯТЬ АВТОРИТЕТУ ЦЕРКВІ. Церква мусить бути від тої влади відділена і займатися тим, що спасати людські душі.
Exaboto до Юлія Показати IP 20 Листопада 2010 10:29
В політику повинні йти РОЗУМНІ та ЧЕСНІ люди, а не маразматики, хоч і чесні (хоча звісно серед священників таких багато не знайдеться). Церква не повинна бути представлена в політиці.
FANTOMAS до Tarantino Показати IP 19 Листопада 2010 20:44
Але ж вистачило розуму і совісті вискочити з того кубла ! Розумний вчинок.
Ateist Показати IP 19 Листопада 2010 20:10
Отче, так чого ж ти виправив цю помилку в отанній день зняття з реєстрації?
filadelfos Показати IP 19 Листопада 2010 21:13
.."не знав, якось не подумав.." - детский сад, чесслово)) Просто хоть бери за руку - и в угол))) что это вообще было понятно только о. Подольцу, ну и, конечно, особо приближенным)) кто-то правда верит в искренность слов священника этого? рискну сказать, я - нет. Выдвинул кандидатуру свою от партии, а потом ознакомился с тем, какие у нее ценности, и что они могут не совпасть с церковными??что за бред? Известный ведь священник в кругах УПЦ КП, и не только))
Tarantino до filadelfos Показати IP 19 Листопада 2010 22:03
А де ще?
FANTOMAS Показати IP 20 Листопада 2010 00:26
А мне одинаково импонирует - и то , что о. Подолець отказался мелькать в политике на фоне многочисленных портретов Юлии Владимировны , и то , что о. Виталий в политике остался. Собко мудрый человек и дурного не наробить. Это - как перед рвом : двое разбежались - один остался на краю , другой прыгнул.У кого - то больше уверенности в своих силах , у кого - то больше сомнений ...Все - люди.
M Показати IP 20 Листопада 2010 10:24
Справжній священник, чи Божа людина не повинен слухати ні своєї, ні партійної думки, не питати і слухати людей, не приймати самостійних рішень - він зобов'язаний слухати тільки те, що говорить саме йому Бог. Це стосується всіх служителів церкви, єпископів і їм подібним, а також і до людей.
Exaboto до M Показати IP 20 Листопада 2010 10:30
багато наслухаєшся :))
магия трех Показати IP 21 Листопада 2010 09:30
есть три вещи,которые управляют людьми:любовь, деньги и ... ему никто не сказал,что депутатам зарплаты не выдает!
Подольцю Показати IP 21 Листопада 2010 17:44
Церква ніколи не йшла проти влади. Те що Ви знялися за наполяганням Клімчука - 100%. Може, ще Михаїл сказав. Ви зрадили БЮТ, бо могли реально виграти округ в Клімчука у великій мірі завдяки бренду БЮТ. І не прикривайтесь Богом чи церквою. До них, до справжнього християнства Ви не маєте жодного відношення. В так званій православній церкві ще більша боротьба за владу, така ж підступна як в політиці. Там процвітає кар'єризм, прагнення до багатства земного. Ви подивіться на якому авто їздить ваш владика михаїл. Якби люди знали, що робиться у вашій "церкві", вони давно би її залишили!
Exaboto до Подольцю Показати IP 21 Листопада 2010 23:25
стопудов
Tarantino до Подольцю Показати IP 21 Листопада 2010 23:58
Та просто не для всіх, хто йде у церкву, важливе те "прагнення до багатства земного" у священиків. Є багато людей, які порятунку там шукають, істини, сенсу життя. І знаходять, до речі. Тому Церква як структура - це одне, а церква як Божий храм - зовсім інше. І якби це парадоксально не було - перше другому - не завада
Exaboto до Tarantino Показати IP 22 Листопада 2010 01:23
перше - другому може і ні. Але діяльність її робить багото лиха.
Tarantino до Exaboto Показати IP 22 Листопада 2010 02:12
Лиха? Це ж якого? Те, що батюшки займаються лицемірством і "оболваниванием" народу, аби собі тихенько гроші до кишені класти - так в чому тут лихо вже таке? Хто зараз цього не робить, маючи таку можливість? Лікарі, до речі, набагато більше лиха приносять. Але ж ніхто чомусь не заперечує потрібності існування медицини. А душу лікувати, блін, набагато важче, я чогось собі так уявляю.
Exaboto до Tarantino Показати IP 22 Листопада 2010 10:07
Вплив батюшки на затьмарений розум прихожана э непереоціненно більшим за вплив лікаря, чиновника чи президента. Використовуючи цю бездумну масу людей для наживи, роблячи з них абсолютно кероване стадо ось що страшно. Дурість людей - справа рук церкви. Це велике лихо. І вони вже поперли в депутати, а люди їх підтримують це ж батюшка...
M Показати IP 22 Листопада 2010 20:29
Нинішні споруди, названі серед людей "церква" і храм Бога - нічого спільного з цим не мають. Ісус казав в Новому Заповіті, що Храм Бога в нас, тобто наше тіло і є Храм Бога. Церква, згідно з Новим Заповітом - це люди, які вірують, що Христос - наш Спаситель. Вона має бути бездоганна, як наречена. Хто ж захоче брати собі в жінки - стару бабу в старих рясах, яка розбиває лоба об підлогу перед малюнками на стіні? Та ще й таку жадібну до наживи і до грошей? Люди, читайте Біблію і навчіться думати, аналізувати Слово і діяти згідно з ним.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus