USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Синоптики стверджують, що осінь вже розпочалась і триватиме 4 місяці

23 Серпня 2013 17:32
Початок вересня в Україні буде прохолодним, хоча в цілому синоптики прогнозують теплу осінь. Про це заявила завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського науково-дослідного метеорологічного інституту Вазіра Мартазінова, - інформує ТСН.

«У перші дні вересня може бути на території України похолодання - не до заморозків, звичайно. На рівні 18-20 (градусів тепла) температура повітря», - повідомила синоптик. З її слів, впродовж вересня температура повітря буде коливатися - похолодання очікується в кінці першої декади місяця, в середині другої, а також в кінці місяця.

«В основному воно буде проходити по території західної України», - зазначила вона. Експерт також повідомила, що до середини місяця Україну заллють дощі. «Тобто, для сільського господарства, щоб зараз проводити посів озимих, - дуже хороші погодні умови, і треба це використовувати», - сказала Мартазінова.

Вона додала, що найбільшу кількість опадів слід очікувати наприкінці вересня.
Крім того, експерт повідомила, що в жовтні-листопаді і до середини грудня температура повітря в Україні буде вищою кліматичних норм, характерних для цього періоду. «Однак, в середині жовтня слід очікувати на різке похолодання... Друга половина грудня повинна бути дуже морозною. Вона буде різкою, і надзвичайно швидко буде переходити в зиму», - заявила Мартазінова.
Експерт також підкреслила, що в Україні на цьому етапі спостерігається значна зміна клімату: «У нас тепер осінь починається не з 1 вересня, а з 15 серпня».
З її слів, на киян чекає тепла осінь, а похолодання почнеться в жовтні. «Середньодобова температура становить +11 градусів, вдень +14, вночі 7-8, а ми очікуємо ще нижче», - сказала Мартазінова.
Зазначимо, раніше повідомлялося, що на вихідні синоптики обіцяють дощі і прохолоду на півночі та сході України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
я Показати IP 23 Серпня 2013 18:48
бумага все стерпить Хто його зна як воно буде.Хватить муру писати
ми Показати IP 23 Серпня 2013 21:31
брихуни.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus