USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

ТОП-5 прохань до Миколая

16 Грудня 2011 11:13
Діти у Святого Миколая просять солодощі, комп’ютери та мобільні телефони, дорослі ж звертаються, як до священика.

Про це повідомляє «Українська правда. Життя».

Листи (як традиційні паперові, так і електронні) зі всіх куточків України до Миколая почали надходити ще в кінці жовтня. Лідером, звичайно, все ж таки є Карпатський регіон, проте пишуть і з Одеської, Дніпропетровської, Луганської, Донецької областей. Бували послання також з-за кордону – Молдови, Польщі, Німеччини, – розповідають у «Маєтку Святого Миколая», що на Гуцульщині.

Кожні три дні помічники Святого Миколая забирають з пошти близько двох сотень листів, а за рік до резиденції Бородатого в Карпатах приходять тисячі і тисячі побажань і прохань. Бувають листи стандартні – коли в сім’ї все добре. Тоді просять просто привітати. Коли в родині скрута – листи передають благодійникам. Осторонь не залишається і церква. Коли приходять листи із проханням фінансової допомоги на операцію – у храмах встановлюють скриньки для пожертв.

Є листи, які без сліз помічники Миколая читати не в змозі, – кажуть працівники Маєтку. Наприклад, повернути мамі слух, помирити батьків після розлучення.

Підлітки пишуть листи з проханням поєднати з коханою людиною, а молоді дівчата – допомогти у вагітності.

Багато листів приходить від бабусь та дідусів, які просять привітати усіх своїх внуків, правнуків, друзі – похресників, вчителі – учнів.

Діти найчастіше прохають мобільні телефони та комп’ютери. Дорослі також пишуть багато листів, в яких звертаються до Миколая, як до священика.

Трапляються і веселі листи, де Миколу запрошують на чай з медівниками, або просять купити корову.

Загалом діти дякують Миколаєві за те, що він є, що він допомагає їм та їхнім батькам, просять здоров’я, – кажуть в іншій структурі Миколая «Мамаєва Свобода», що в Києві.

Хоча, як зазначають працівники, є певна категорія дітей, які пишуть листи із вимогою до Святого Миколая подарувати їм МР3-плеєр, телефон, ноутбук, або ще щось дороге і при цьому навіть не вказують ні те, як їх звуть, ні скільки їм років, і якими добрими дитячими справами вони заслужили подібні коштовні подарунки від Миколая.

До найзатребуваніших дітьми речей належать: солодощі, мобільні телефони (конкретної моделі), комп’ютери, ляльки/машинки, книжки (часто енциклопедії).

Листи до Святого Миколая ще можна встигнути надіслати за електронною адресою: [email protected]
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus