USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Топ-7 різдвяних пісень з усього світу

5 Січня 2013 17:18
В історії музики пісні про Різдво виконувалися в різних стилях: від хорової капели до запального рок-н-ролу.
Напередодні головного зимового свята - Різдва Христового - «Коментарі» зібрали сім найцікавіших пісень про Різдво.

Jingle Bells, символ Різдва
Мабуть, найвідомішою різдвяною піснею можна вважати Jingle Bells, яку в 1857 році записав американський композитор Джеймс Лорд П’єрпонт. До речі, тоді вона називалася One Horse Open Sleigh («Відкриті сани, запряжені конем»), а її мелодія була значно складнішою і нагадувала класичні п´єси Моцарта. Примітно, що в пісні, яка вважається нині символом Різдва, співається про сани з дзвіночками, що їдуть по снігу, але немає жодного слова про народження Ісуса або іншої згадки про свято.

Les Anges dans nos campagnes, французький гімн Різдва
Найзнаменитіший французький різдвяний гімн Les Anges dans nos campagnes («Ангели в нашому селі»), згідно з легендою, був написаний в 129 році нашої ери, коли Телесфор, єпископ Римський, постановив виконувати різдвяні гімни у церкві. З часом цей гімн перетворився на народну пісню, яку співали у Франції в ХУІІІ столітті. Однак легендарна версія не має доказів. Швидше за все, пісня була написана не раніше ХУІ століття.

До речі, французька різдвяна пісня в 1862 році була перекладена англійською мовою (Angels We Have Heard On High) і зараз стала популярним різдвяним гімном в англомовних країнах.

Українське «Це Різдво» по рок-н-рольному
Після невдалого кінця світу 21.12.12 українські рокабіли «ОТ VINTA» написали нову пісню «Це Різдво», присвячену зимі, новому життю і Різдву Христовому. Вийшло весело, драйвово і рок-н-рольно.

Хор депутатів Бундестагу
У німецькому парламенті є одна прекрасна традиція: у передріздвяний період політичні супротивники забувають про всі чвари і стають поруч один із одним, щоб хором співати пісні про Різдво.

Російська балада «Різдвяна пісня»
«Різдвяна пісня» з альбому гурту «Машина часу» «Позаштатний командир Землі. Блюзи Ель-Мокамбо»- це блюзова музика і філософські міркування про час, життя і божественність. Усе те, без чого не обходиться жодне Різдво.

Англійська народна пісня I Saw Three Ships
Однією з найдавніших різдвяних пісень Великої Британії вважається I Saw Three Ships, в якій співається про три вітрильні кораблі, що йдуть на Різдво до Віфлеєма. Пісня була написана в ХУІІ столітті, і хоч зазнала безліч обробок, мотив її не змінився.

Головна пісня норвезьких дітей - O Jul med din glede
У першій половині ХІХ століття дружина священика Густава Кієлланда написала пісню O Jul med din gled («О, радісне Різдво»), що стала згодом однією з найбільш популярних і улюблених дитячих пісень про Різдво. Крім того, в історію Норвегії вона увійшла як родоначальниця звичаю прикрашати і встановлювати різдвяну ялинку в кожному будинку. Автор пісні привезла цю ідею від брата, який мешкав у Данії.












Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
))) Показати IP 5 Січня 2013 17:55
копец. а щедрик???
Машина Показати IP 8 Січня 2013 09:33
Кацапи знову всіх перемогли....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus