USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Це потрібно вашому здоров’ю». Як Комаровський радить відпочивати цього літа

8 Травня 2020 18:40
Український педіатр Євген Комаровський розповів, чи варто планувати відпочинок цього року, зокрема мандрівку за кордон, якому виду туризму надавати перевагу, на що зважати, обираючи транспортний засіб для подорожі, та як убезпечитися у відпустці.

«Той факт, що ми задумуємося про літній відпочинок, – це вже круто. Думати про це треба обов’язково, адже життя продовжується… Головне – якщо ви можете дозволити собі подорож, яка не порушуватиме закони вашої країни, плануйте мандрівку. Як лікар я вам це однозначно рекомендую», – сказав Комаровський і додав, що вид обраного туризму залежить передусім від особистих вподобань і можливостей.

Обираючи вид транспорту для мандрівки, лікар порекомендував зважати на кількість осіб на квадратний метр і акцентував, що, наприклад, у літаку система вентиляції повітря набагато надійніша, ніж у автобусі. Своєю чергою, найбезпечнішим способом пересування є, звичайно, особистий автомобіль.

Він нагадав, що, подорожуючи, не потрібно забувати про провітрювання авто та особисту гігієну, тож порекомендував запастися в мандрівку вологими серветками та санітайзерами.

«Напевно, на сьогодні я не порекомендую круїзну подорож. Знову ж таки важливо, куди ви збираєтеся: помандрувати лісами, полями та піднятися в гори чи бродити музеями?» – зауважив педіатр.

Читайте також: «Білорусь – глобальний соціальний експеримент», – Комаровський про пандемію і відпочинок цьогоріч

Він наголосив, що найбільшу небезпеку під час подорожі становлять натовпи, тому, звісно, варто їх уникати.

Окрім транспорту, лікар порадив, плануючи подорож, зважати на наявність безпечного житла, харчування та доступної медичної допомоги в місці призначення.

«Я прекрасно розумію, що багато людей, які щось планували, хотіли полетіти за кордон. Зараз, у зв’язку з фінансовими труднощами, не зможуть собі цього дозволити. Ті, хто планували за кордон, поїдуть на наше море, а ті, хто хотів на море, відправляться з палатками на море чи берег річки. Друзі, все одно відпочивайте… Якщо є можливість вирватися за межі тимчасової в’язниці, де ви самоізолювалися, – виривайтеся. Це потрібно вашому здоров’ю, дозволить зміцнити імунітет і підготуватися до другої хвилі коронавірусу, яка настане, ймовірно, в жовтні-листопаді», – сказав Комаровський і нагадав, що у відпустці не потрібно забувати й про інші небезпеки, зокрема про комарів чи сонячні опіки.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 8 Травня 2020 18:53
За два місяці ми не втомились щоб відпочивати. Не заробили на відпочинок.
Аноніму Показати IP 8 Травня 2020 20:25
Можна поїхати на "Білоруські Мальдіви" . І близько і дешевше справжніх.
Ігор Показати IP 8 Травня 2020 22:07
Це ж треба, знайшли такого собі супер пудра мозгового лікаря для всієї України, який щось як наморозить, а всі ВАУ! аж тошно, реально.
Отакої Показати IP 9 Травня 2020 08:09
Слухайте і далі комаровських,пальчевських, і бужанських і буде вам "щастя",а ще їжа(бо "локшини" вдосталь всім).
Я до Отакої Показати IP 10 Травня 2020 06:50
а кого слухати?зе, березу, семена, тягнибика, коханівського чи інших жуліків?
О! до Я Показати IP 10 Травня 2020 19:34
А зе до чого в списку патріотів ? Вам поплохєло ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus