USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Тюнінг автомобіля – не справа «гаражних» майстрів

4 Жовтня 2013 09:18
Всі зміни до кузова та технічних характеристик автомобіля його власник повинен узгоджувати з Центром надання послуг, пов’язаних з використанням транспортних засобів міста Луцька. Начальник цього відомства Петро Бодяк каже, що нерідко автомобіль важко ідентифікувати і визначити, якої він марки.

«Були випадки, коли інспектор ДАІ зупиняє переобладнане авто, а його власник надає техпаспорт, в якому колір кузова не співпадає з тим, що зазначений в документі. Колись навіть штрафували за відсутність підголовників на сидіннннях» - відзначив посадовець.
З його слів, зміни зовнішнього вигляду, або вдосконалення автівок не заборонені законом, але таке переобладнання має бути безпечним. Обов’язково в техпаспорті повинна бути відмітка про те, що автівка зазнала якихось змін.
Чиновник навів приклад, коли декілька років тому люди почали переобладнувати вантажні буси на пасажирські. «Такі автомобілі базово є вантажні, але наше законодавсто дозволяє їх переробити під пасажирські. В них монтують сидіння, врізають вікна, тощо. Проте такий тип переобладнання на сьогодні є забороненим. Є постанова, в якій до державної реєстрації не допускаються автобуси, що переобладнані з автомобілів, які призначалися для виконання інших функцій та зареєстрованих до 1 квітня 2008 року. А все тому, що власники такого транспорту не дотримувалися усіх норм під час переобладнання, і через це траплялось багато ДТП за участі цих транспортних засобів» - резюмував Бодяк.
В Європі існує багато фірм, котрі займаються «тюнінгом» автомобілів. Чимало іноземних автовиробників мають свої підприємства, які обслуговують автівку, і, за бажанням власника, вони можуть її видозмінити. На жаль, у Луцьку, автовласники «тюнінгують» свої автомобілі в гаражах, або в підвальних приміщеннях. Тому будьте обереженні при переобладнанні своєї автівки, тому що помилка майстра може дорого обійтись для її власника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus