USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцькому зоопарку людей і тигрів частували гарбузами

23 Жовтня 2016 15:52
«Гарбузове свято» організували у луцькому звіринці до річниці його оновлення. Присутніх пригощали гарячим чаєм, гарбузовою кашею, організували рухливі ігри для малечі. А також показово погодували пеліканів і тигрів. Останніх, до слова, вгощали оригінальною стравою – гарбузами, «фаршированими» м’ясом.

Святкове дійство відбулось у стінах зоопарку сьогодні, 23 жовтня.

Як розповіла директор КП «Луцький зоопарк» Людмила Денисенко, Свято гарбуза приурочили до річниці оновлення закладу. Адже рік тому, 18 жовтня, оновлений зоопарк гостинно відкрив двері перед лучанами. Реконструкція Луцького зоопарку стала можливою у рамках проекту «Модернізація зоопарків в Замості та Луцьку, а також опрацювання концепції створення рекреаційної зони в Жешуві з метою розвитку транскордонного природного туризму».

Як нагадування про старий зоопарк, в оновленому звіринці розмітили фотостенд, аби показати людям, яким він був до реконструкції. Поруч організували тематичні фотозони, де всі бажаючі могли сфотографуватись в осінньому антуражі.

Пані Людмила зазначає, що тематику свята обрали не випадково, адже осінь – час збору врожаю і сезон на гарбузи. Ця рослина надзвичайно корисна як для людей, так і для братів наших менших. Відтак, для присутніх зварили десятки літрів смачного м’ятного чаю, а також частували поживною гарбузовою кашею, приготованою «за бабусиним рецептом». А малечу вгощали цукерками і дарували декоративні квіти, виготовлені працівниками закладу власноруч.

Пригощали і звірів. Першими кормили пеліканів, які харчуються, до слова, виключно рибою. Ці птахи хоч і не дуже охоче ловили рибку «з льоту», проте залюбки доїдають її коли зголодніють. Зі слів директорки, ці вальяжні птахи заввиграшки з’їдають цілі рибини, вагою близько 700 грамів.
Згодом дійшла черга і до сімейства кошачих – для тигрів приготували такий собі «гарбузовий пиріг». Всередину гарбуза помістили шматки м’яса та розставили по тигрячому містечку. Смугасті відразу відчули запах м’яса, тому почали перевертати гарбузи і частуватись обідом.

Опісля для діток організували рухливі ігри з мультяшними персонажами. Загалом, на «гарбузове свято» завітало декількасот лучан з дітьми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
мама трьох діток Показати IP 23 Жовтня 2016 18:50
Ще раз хочу подякувати Людмилі Денисенко ....вона фахівець своєї справи))))) Зоопарк за її керівництва набув іншого вигляд, а яка атмосфера панує в ньому))))) Вона просто МОЛОДЕЦЬ!!!! Я як мама трьох діток дуже їй вдячна!!!
Катя Показати IP 23 Жовтня 2016 22:29
Працівники нашого зоопарку, його директор - дійсно молодці, ними може гордитись Луцьк. Такі свята організовують - просто чудо. Та й без свят видно, що в зоопарку тепер порядок. Одне з найкращих місць в Луцьку!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus