USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку пенсії носять шоколадками

18 Лютого 2011 09:03
До редакції «ВН» звернулася пенсіонерка з проханням з’ясувати, чому разом із пенсією їй приносять шоколадки. Також жінка хотіла дізнатися, хто змушує поштарів продавати продовольчі та господарські товари?
За словами лучанки Галини Ковальчук, працівниці пошти постійно «тягають» за собою всілякі товари, а коли видають пенсію, то, часто навіть не запитуючи, дають чи то мило, чи то шоколадки. Звичайно, вартість цього краму вираховують із загальної суми пенсії. Наприклад, останнього разу їй дали два шоколадних батончики «Шокотель», а з пенсії вирахували 7 гривень.
Поштар навіть видала "чек" - папірець, на якому була написана вартість шоколадки, відмінусована від суми пенсії за лютий (на фото).
Директор відділу технологій Волинської дирекції "Укрпошта" Володимир Горохоль запевнив, що подібний випадок скоріше рідкість, ніж систематичне порушення прав громадян.
«Не так давно «Украпошта», щоб отримати додаткові кошти почала здійснювати торгівлю різними продовольчими та господарськими товарами. Для деяких пенсіонерів дуже зручно, коли їм поштарка може принести необхідні продукти, в селах навіть воду з собою возять», - пояснив Володимир Горохоль.
Водночас він наголосив, що подібна торгівля може здійснюватися лише на «добровільній основі».
«Можливо, хтось і перегнув палицю. Ми обов’язково це з’ясуємо. Я особисто наголошу всім луцьким поштовим відділенням на тому, щоб подібне більше не траплялося, а у п’ятницю на селекторі застережу від цього всю область», - запевнив директор відділу технологій.
За його словами, працівники пошти не мають ніякого плану щодо продажу товарів, проте у них є «відповідні завдання». Весь крам поштарі отримують або з Києва, або з Луцька згідно із укладеними договорами з постачальниками цих товарів.
«Надалі ми не допускатимемо таких ганебних випадків», - насамкінець пообіцяв Володимир Горохоль.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Пенсіонер Показати IP 18 Лютого 2011 09:25
Таки випадки по всій області.Навязують в примусовому порядку і без обговорень на кожну пенсію.Якщо три пенсії в хаті-то три шоколадки(умовно).Та щей по якій ціні!
Марта Показати IP 18 Лютого 2011 10:02
А ви спитайте поштарок,як їх дибає начальство за ті товари. Тягають на плечах пачки прального порошку, печиво, шоколад, які мусово втюхувати... І при цьому майже всі листоноші працюють максимум на 0,75 окладу
Sid Vicious Показати IP 18 Лютого 2011 10:23
Стовідсотків, що там є план і дибають поштарів за його виконання я к не має бути. Мені поштарка час від часу листи приносить (пресу купую, а не виписую), то завжди пропонує щось купити. Я відмовлявся спочатку, а потім запитав - нашо воно вам, тягати з собою ще купу паперу, який не факт, що куплять. А ворна каже - план...
пенсіонер Показати IP 18 Лютого 2011 12:04
вихід є - я отримую у банку.Банкомат шоколадками не видає.
Пенсіонер Показати IP 18 Лютого 2011 12:35
Прикольно! У Луцьку вже пенсіонери - продвінуті Інтернет-корситувачі, самі звертаються в редакцію ВН )) Може ще по скайпу ))
маха Показати IP 18 Лютого 2011 13:28
у селах є випадки, коли листоноші без згоди пенсіонера виписують їм газет на десять-двадцять гривень.там теж план на підписку преси стоїть.
не пенсіонер Показати IP 18 Лютого 2011 15:58
пенсія через укрпошту -то совдепівський анахронізм.Не знаю чи доживу до неї тепер -але що через пошту незручно -розумію вже зараз.коли отримую кореспонденцію і стоять ті нещасні пенсіонери і питають чи будуть сьогодні гроші.А касир просить почекати бо не знає чи привезуть гроші. Теперішні пенсіонери бояться виплат через картки- але завтраші вже на пошту не підуть -бо вони грамотніші і розуміють свої вигоди.І що тоді лишиться пошті-тільки милом торгувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus