USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку проводжають літо з джазом. ФОТО

31 Серпня 2013 08:30
Відомий американський джазмен Френк Паркер та шоу вогню стали окрасою першого дня шостого міжнародного джаз-фестивалю «Art Jazz Cooperation 2013».

Перший день фестивалю відбувся у Луцькому замку 30 серпня.

З вітаннями до гостей фестивалю звернулися Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Беата Бживчи, начальник управління культури Волинської облдержадміністрації Володимир Лисюк, депутат Луцької міської ради Анатолій Пархом’юк та президент Луцького джазового клубу Олег Баковський.

Беата Бживчи привітала усіх поціновувачів джазу. Вона нагадала, що Луцьк належить до мережі інтеркультурних міст та відкритий для різних культур та музичних заходів.

«Погода сприяє, тому сподіваюся, що ви усі добре розважатиметесь», - звернулася до публіки Беата Бживчи. Про відкриття фестивалю оголосив Олег Баковський, побажавши присутнім «щоб усе було джаз».





Першим колективом, що виступив на фестивальній сцені, став луцький естрадно-джазовий ансамбль «Пластилін», який виконував фанк-джаз. «Пластилін» брав участь у міжнародному джаз-фестивалі «Art Jazz Cooperation» втретє. Гурт, заснований у 1986 році, у 2007 році оновив склад. До колективу приєдналися Володимир Рибачук та вокалістка Анна Сліпчук. Під час виступу гурту кількість глядачів поступово збільшувалася. Ті, кому не вистачило місць на стільцях, влаштовувалися на траві. Помітно, що фестиваль став значно чисельнішим, ніж «Музичні діалоги», - цього разу погодні умови були сприятливими.








Нововведенням шостого фестивалю «Art Jazz Cooperation» стало нагородження учасників дипломами, які музикантам вручила ведуча Наталка Войтович.



У перервах між виступами гуртів відвідувачі фестивалю мали змогу зігрітися кавою та іншими напоями та скуштувати солодощі, куліш, шашлик та інші страви. Під час фестивалю відвідувачі могли придбати джазові сувеніри, зокрема шоколад з малюнками джазової тематики, виготовлений спеціально для фестивалю. Одним із сюрпризів фестивалю стали волонтерки у екстравагантних вбраннях, сфотографуватися разом з якими знайшлося чимало охочих.

Окрім концерту та джем-сейшну на відвідувачів фестивалю чекала виставка робіт молодої художниці Анни Савіцької.








Після виступу лучан на глядачів чекали столичні гості «Bloom Band» та Наталія Потапенко. Гурт виконує композиції у стилі smooth jazz. Колектив виконував як кавер-версії, так і власні композиції українською, польською, російською та англійською мовами.

Вокалістка Наталія Потапенко подякувала Луцьку за те, що колись саме у цьому місті здобула першу кришталеву вазу за перемогу у конкурсі польської пісні. Після неодноразових гастролей у місті Коктебель гурт створив цикл композицій на вірші поетів срібної доби. Пісню Олександра Блюма на вірші Максиміліана Волошина «Bloom Band» виконав цього вечора на луцькій сцені. Пролунала також композиція за віршем Марини Цвєтаєвої «Вот опять окно». Виконавши авторську композицію «Відбулось», Наталія Потапенко подякувала лучанам за музичну зустріч, що відбулася у Луцькому замку. Останньою піснею виступу стала англомовна композиція «Мандруємо».










З настанням сутінок глядачів не меншало, адже публіка найбільше очікувала виступу американської джаз-легенди Френка Паркера з українсько-польсько-американським проектом «Looking Forward To Meeting». Окрім відомого барабанщика, у колективі беруть участь Тарас Баковський (саксофон), Анастасія Литвинюк (клавішні), Андрій Арнаутов(контрабас) та польська вокалістка Анна Анжеєвська. Виступ розпочали з джазового стандарту «Twisted». Музиканти виконували енергійні танцювальні композиції та романтичні балади по черзі. Найяскравішим елементом виступу стало несамовите барабанне соло у виконанні Френка Паркера.
















Завершенням першого дня фестивалю став джем-сейшн, у якому взяли участь музиканти гуртів, що виступили на сцені Луцького замку та Олег Баковський. Джем-сейшн був особливим тим, що вперше супроводжувався вогняним шоу від луцького театру вогню «Fire Dance».







Другий день фестивалю відбудеться 31 серпня у Волинському обласному театрі ляльок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus