USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку джазуватимуть з вогником. ФОТО

27 Серпня 2013 15:22
Шостий міжнародний джазовий фестиваль «Art Jazz Cooperation 2013», що відбудеться 30-31 серпня у Луцьку, готує сюрпризи для відвідувачів.

Прес-конференція, присвячена фестивалю «Art Jazz Cooperation 2013» відбулася 27 серпня у Луцьку.

Зі слів президента Луцького джаз-клубу Олега Баковського, організатори зробили все для того, щоб музична програма відрізнялася від попередніх фестивалів. Раніше програма виступів у Луцьку та Рівному була однаковою, цьогоріч її розмежували. Так, у Луцьку будуть більше представлені українські виконавці, у Рівному – закордонні джазмени.

Луцька частина фестивалю відбудеться 30 серпня у Луцькому замку та 31 серпня у Волинському академічному обласному театрі ляльок.



На луцькій сцені гратимуть «старики джазу» з київського «Bloom Band», музичній кар’єрі яких вже 25 років. Вони виконують джаз та авторські пісні. Родзинкою фестивалю стане виступ хедлайнера – голови Асоціації традиційного джазу в Америці Френка Паркера. Барабанщик світового рівня виступатиме спільно з польською вокалісткою Анною Анджеєвською та українськими музикантами Андрієм Арнаутовим, Анастасією Литвинюк і Тарасом Баковським. У другий день фестивалю виступить українсько-польський джаз-фольк проект «Babooshki», у якому візьме участь Дана Винницька. Колектив давав концерти у Африці та Лондоні.
Останнім виступить легенда українського джазу Ігор Закус, який багато зробив для розвитку цього стилю в Україні, записавши перші джазові відеоконцерти. Щодо молодих виконавців, у фестивалі візьмуть участь «Jambo Jazz Quintet» з Києва, що грає традиційний джаз 1920-40-их років та луцький «Пластилін».

Окрім концертної програми на відвідувачів чекає традиційне унікальне поєднання різноманітних жанрів мистецтва у темі джазу. Так, фестиваль прикрасить фотовиставка Анни Савицької «Кольоровий джаз», а під час джем-сешну на глядачів чекатиме фаєр-шоу у виконанні Луцького театру вогню «Fire Dance». Зі слів віце-президента Луцького джаз-клубу Віктора Грисюка, більшість сюрпризів організатори поки не називають.


«Ми хочемо, щоб місцеві джазові музиканти мали можливість презентувати себе і вчитися кращим зразкам джазового мистецтва. Цьогоріч виникли деякі нюанси з організацією фестивалю – відбувся збіг заходів, але ми знайшли компроміс у цій ситуації», - зазначив віце-президент Луцького джаз-клубу Анатолій Пархом’юк.



Голова ВМГО «Єднання» Віктор Грисюк повідомив, що фестиваль, як завжди, матиме соціальний аспект – під час виступів збиратимуть кошти на слуховий апарат для дівчинки з багатодітної родини.

Ціна квитків лишається стабільною та становить 30 гривень за день.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Norton Показати IP 27 Серпня 2013 17:20
Ура, знову ДЖАЗЗЗ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus