USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку світову субкультуру розвиває 15-річний волинянин. ВІДЕО

29 Жовтня 2013 18:31
Волинянин Максим Лопахтін імітує біти та мелодії за допомогою артикуляцій органами рота. Хлопець вперше дізнався про бітбокс близько 2 років тому. Спочатку це було захоплення, а потім – стало звичкою, - інформує Слово Волині.
Живе юний талант у Підгайцях, що під Луцьком. Максимові 15 років, навчається в технічному коледжі ЛНТУ на дизайнера. Любить малювати. Та мандрувати.
«По музичному каналі близько 2 років тому йшла цікава програма про світові субкультури. Тоді й побачив як хлопець робить щось незрозуміле, але мегаприкольне своїм ротом. Мені сподобалося. Під враженням від почутого намагався щось відтворити своє. Я одразу загорівся цим і вирішив самостійно спробувати», - розповідає Максим.
Його найбільше вразило, як людина робить «прикольні звуки»
«Це на кшталт, цілий оркестр у твоєму роті. Коли граєш на музичному інструменті, мелодія повинна бути довершена. Тобто ніхто не буде слухати бринькання. А в бітбоксі – те, що відбувається в голові можна відразу (відтворювати в слух не задумуючись про ноти і тому подібне). Буває, що встану вранці і вже «народився» новий біт. Бітбоксую. Якщо мені сподобалося – запам’ятовую. У бітбоксі все залежить від уяви. Подеколи експериментую з різноманітними музичними жанрами. Трапляється, що можу побітувати у чашку з чаєм», - ділиться хлопець.
Максим зізнається, що не завжди запам’ятовує своє біти. А при потребі англійськими літерами записує майбутні звуки і тоді начебто відтворює їх.
«Спочатку для мене це було прикольно, а потім – бітбокс став звичкою. Навіть у найпохмуріший день, йдучи вулицею, я бітбоксую. Мені стає весело, а оточуючі з подивом обертаються. Коли досить довго вчиш новий звук, то інколи батьків це дістає. Але моїм одноліткам до вподоби. Молодь чує, молодь знає про бітбокс. У Луцьку нас одиниці. А в Україні хвиля бітбоксу збирає все більше і більше фанів, у нас є свій сленг. У світі бітбокс неофіційно вважають «п’ятим елементом» хіп-хоп культури», - каже юнак.
Лопахтін виступає на різноманітних заходах та акціях у Луцьку
«Сам підходжу до організаторів та пропоную забітбоксувати на 5 хвилин. Народ збирається і всім круто. Інколи буває спонтанно. Як тільки в місті бачу мікрофон, починаю розважати людей. Також беру участь у самодіяльності школи та коледжу. Зазвичай шкільні вечори відбуваються однотонно: однакова програма, ті самі пісні. А бітбокс модернує та запалює публіку», - розказав Максим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Микола Показати IP 30 Жовтня 2013 10:02
а під який то трек ти так бытбоксиш?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus