USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку відкрилася виставка вітрильників. ФОТО

16 Січня 2011 15:35
Виставка більше 70 вітрильників у скляних пляшках відкрилася 14 січня в Луцьку в холі центрального відділення «Західінкомбанку».
Серед представлених робіт вітрильники різних часів та країн. Присутні також декілька експонатів чайок українських козаків.
Майстер-колекціонер Володимир Ящук розповів, що його захоплення вітрильниками почалося у 1977 році. Тоді він, побачивши корабель у пляшці на сторінці журналу «Вокруг света», побився з другом об заклад, що з легкістю зробить такий витвір сам.
З того часу в його колекції колишнього моряка більше 150 вітрильників. Ящук розповідає, що нещодавно його вітрильників експонував Волинський обласний краєзнавчий музей.
«Діти, які відвідували виставку залишили багато вдячних відгуків щодо експозиції. Тому я вирішив більше уваги приділити вітрильникам для дітей. В мене вже два кораблі з мультфільму «Чудесный остров». А нещодавно зробив корабель з мультику «Шрек». Він механізований, якщо натиснути кнопку на палубі з'являється Шрек», - розповідає майстер.
Ящук розповідає, що у планах розширити свою колекцію військовими, спортивними кораблями, а також створити вітрильник-привид – «Летючий голландець».
Майстер каже, що свої роботи виготовляє для себе, а не для продажу. Тому продає експонати дуже рідко і неохоче.
Під час відкриття виставки Ящук поділився з присутніми секретами виготовлення вітрильників і продемонстрував інструменти і техніку, які дозволяють помістити кораблі у пляшки.
Керівник асоціації колекціонерів «Паритет» Анатолій Сєрков повідомив, що виставка триватиме до 9 лютого, вхід – безкоштовний.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus