USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Львові випустили націоналістичні гральні карти. На «шестьорках» – кагебісти

21 Жовтня 2009 18:46
У Львові випустили колоду гральних карт «Бойові карти УПА». Вона складається з 52-ох карт, на яких зображено 19 реальних історичних персонажів та бойові нагороди УПА. Про це 21 жовтня повідомляють «Волинські новини».
Як повідомив представник дизайн-студії «Бамбук» Дмитро Барчищак, карти вийшли у продаж тисячним накладом. Ідея створення та творче оформлення належить львівській дизайн-студії «Бамбук», хоча на рекламці карт написано, що вони надруковані у підпільній друкарні ім. сотника Нестора Кучерявого.
Стилістика «Бойових карт УПА» – авторська, під час роботи над ними використовували автентичні історичні документи. «Дизайн колоди від початку і до кінця створений художниками нашої судії та поки що не має аналогів в Україні. Карти створювалися у співробітництві з професійним істориком, усі ілюстрації виконані на основі історичних документів та фотографій», - зазначив представник дизайн-студії.
У колоді карт є три джокери, які називаються «провідниками»: Євген Коновалець, Андрій Мельник та Степан Бандера. На тузах зображено чотири найвищі бойові нагороди УПА. Королями є командири УПА Тарас Бульба-Боровець, Роман Шухевич, Василь Кук і президент УГВР Кирило Осьмак. Серед «дам» є Ярослава Стецько та Олена Теліга, серед валетів - Євген Побігущий-Рен.
Шістками, котрі у колоді називаються «шестьорки», є генерал НКВД Павєл Судоплатов (вбивця Коновальця), Самуїл Шварбандт (вбивця Петлюри), «нєізвєстний чекіст» і «незнаний сексот».
Коштує колода карт, присвячених УПА, 120 гривень. Подарункова колода коштує 199 гривень, а колода «міні» - 70 гривень, – пише ТСН.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Паша Показати IP 6 Листопада 2009 17:37
Краще придбати карти за 3 грн. і задоволення від них не менше чим від тих які за 120 грн.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus