USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Маневичах на пам’ятнику Леніна написали слово з трьох літер

9 Листопада 2009 15:58

У селищі Маневичі Волинської області невідомі облили пам’ятник червоною фарбою та написали на постаменті «Кат України». Про це 10 листопада повідомляють «Волинські новини».
За інформацією «Ковельської правди», у селищі міського типу Маневичі постраждав встановлений там пам\'ятник Володимиру Леніну. Інцидент стався напередодні 7 листопада - 92-ї річниці жовтневої революції. Невідомі особи облили скульптуру червоною фарбою, а на підніжжі написали «Кат України».
За словами начальника відділу з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськими організаціями та засобами масової інформації Маневицької райдержадміністрації Леоніда Новака, поки що правоохоронці з’ясували, хто скоїв акт вандалізму.
Як сказав Новак, депутати селищної ради наразі не вважають за доцільне кудись переносити чи демонтувати монумент, хоча були звернення місцевих жителів до селищного голови про його перенесення.
Секретар Луцького райкому Волинській обласної організації комуністичної партії України Наталія Кононець повідомила «ВН», що червоні сліди на маневицькому пам’ятнику комуністичному вождю залишались недовго. Буквально через кілька годин місцеві правоохоронці, що чергували вночі з 6 на 7 листопада на вулицях селища, помітивши факт вандалізму, забили на сполох, і вже до ранку монумент набув природного однотонного кольору.
Також у Луцькому райкомі зауважили, що на Волині, окрім маневицького, залишилося принаймні ще два пам’ятники Леніну – у Любешові та Старій Вижві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Паша Показати IP 9 Листопада 2009 16:03
Висока культура у співвітчизників. Як слово з трьох літер вживати кожен вміє, а от чогось дійсно продемонструвати культуру не можемо. Люди ми ж в ЄС прагнемо але нам ще рано.
Николай Показати IP 9 Листопада 2009 16:08
ну дык,какой ЕС? как говорил классик:"Это никому не удается, доктор, и тем более - людям, которые, вообще отстав в развитии от европейцев лет на 200, до сих пор еще не совсем уверенно застегивают свои собственные штаны!. к сожалению
Николай Показати IP 9 Листопада 2009 16:15
хотя, ЕС тоже не идеал.Эстонию приняли, но и там вандалы гуляют, при чём практически на официальном уровне, вспомните движуху с бронзовым памятником советскому солдату.
R.Sh. Показати IP 9 Листопада 2009 16:33
Шо "МИР" написали ?
Українець Показати IP 9 Листопада 2009 16:41
Як на мене,то від богоборця і ката ХХ сторіччя не повинно залишитись ні одного спогаду.Хоча визнаю,це наша історія.
Юка Показати IP 9 Листопада 2009 17:01
яке там перенесення пам'ятника, я дивуюся чому він ще досі там стоїть і до сьогодні не був ніким "незайманий"!
Юка Показати IP 9 Листопада 2009 17:04
прийшла нова ера, а з нею і нові герої, яких варто возвеличувати, а не труситися над пам'ятником Леніну
Roma Показати IP 9 Листопада 2009 17:11
Значить не сподобався їм пам ятник Леніну... З,І,А чому на ВН немає новини про те,що Юлька проводить нараду з приводу боротьби проти епідемії в приміщені ВОДА разом з Романюком і Грицюком...
Таня Показати IP 9 Листопада 2009 20:10
І кому він вже завадив? Стоїть собі..ну хай ще 100 років простоїть. Нашим як завжди то Леся Українка в Луцьку не подобається, то ще щось заважає. А шмаркачам понаписувати абищо на парканах чи в під"їздах то хлібом не корми... розуму багато треба.
seal Показати IP 9 Листопада 2009 22:44
Взагалі то цікаво, що пам'ятник "вождю мирового проллетариата" робить у Маневичах? Я думав на Волині цього добра вже немає. Безперечно цьому ідолу не місце на наших вулицях і площах, хоча й сам акт вандалізму не схвалюю. Ми ж прагнемо бути культурною нацією!
вого КРОК Показати IP 10 Листопада 2009 02:33
Ленін В.І-"Только сегодня мы услыхали в ЦК, что в Питере рабочие хотели ответить на убийство Володарского массовым террором и что вы... удержали. Протестую решительно! Мы компрометируем себя: грозим даже в резолюциях Совдепа массовым террором, а когда до дела, тормозим революционную инициативу масс, вполне правильную. Это невозможно! Террористы будут считать нас тряпками. Время архивоенное. Надо поощрять энергию и массовидность террора против контрреволюционеров..."
вого КРОК Показати IP 10 Листопада 2009 02:34
з Г.Ф. Фєдоровим (лист від 08 серпня 1918 року): "В Нижнем, явно, готовится белогвардейское восстание. Надо напрячь все силы, составить тройку диктаторов (Вас, Маркина и др.), навести тотчас массовый террор, расстрелять и вывезти сотни проституток, спаивающих солдат, бывших офицеров и т. п... "...Надо действовать вовсю: массовые обыски. Расстрелы за хранение оружия. Массовый вывоз меньшевиков и ненадежных. Смена охраны при складах, поставить надежных",
вого КРОК Показати IP 10 Листопада 2009 02:35
Із переписки В. Леніна з Наркомом юстиції Д. Курським (лист від 17 травня 1922 року): "Суд должен не устранить террор; обещать это было бы самообманом или обманом, а обосновать и узаконить его принципиально, ясно, без фальши и без прикрас. Формулировать надо как можно шире, ибо только революционное правосознание и революционная совесть поставят условия применения на деле, более или менее широкого. С коммунистическим приветом, Ленин",
вого КРОК Показати IP 10 Листопада 2009 02:40
ПАМЯТНИКИ ВИРОДКУ ДЕМОНТУВАТИ!!!але імя й діяння памятати як урок нащадкам((!
Дід Кирило Показати IP 10 Листопада 2009 03:58
Воїстину рабська культура. Дивно, що той монумент ще й досі там. Давно викинути треба теє опудало. Дійсно, "висока культура у співвітчизників" - ще й досі не викинули образ того бандита світового масштабу. Правда, що легше стягнути теє потороче з постамента, аніж витягти його з людських душ.
alex Показати IP 10 Листопада 2009 07:43
Звичайно, пам"ятнику там не місце. Але це історія, хоча і погана сторінка. Було б краще, якби в парку створили алею історії і всі ці пам"ятники туди перевезли. В основному, такі пам"ятники були створені найвідомішими скульпторами і вони мають мистецьку вартість. А в парку нехай люди показують своє відношення до конкретної постаті.
OrestN Показати IP 10 Листопада 2009 08:08
Усіх покидьків Лєніних зібрати і подарувати Сімоненкові і конотопській відьмі, най тішаться!
владлен до OrestN Показати IP 6 Січня 2011 15:27
щоб щось такого плану говорити,для початку треба чогось досягти в житті чи працювати на благо країни нести людям добро.А що шановний зробив вам наш единий памятник в Нашому містечку???
OrestN Показати IP 10 Листопада 2009 08:32
ЛЄНІН - КАТ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ!!! Пора за прикладом Прибалтики і східної Європи провести публічне засудження/суд над комунізмом - НЮРИНБЕРГ-2!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus