USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Німеччині «катують мистецтвом». ФОТО

20 Березня 2012 09:32
У німецькому Дюсельдорфі вигадали нову форму покарання для увʼязнених ‒ «катування мистецтвом».
Про це пише «Gazeta.ua».
У тутешній вʼязниці художник Маркус Лінненбрінк втілив, очевидно, одну з найсміливіших ідей оформлення для місця позбавлення волі.

Вʼязниця Justiz Vollzugs Anstalt є зразком виправного закладу нового типу. Її концепція полягає у тому, що увʼязненим потрібно забезпечити найбільш гуманну форму перебування у виправному закладі, наскільки це дозволяють обставини. Задля цієї ідеї художник Маркус Лінненбрінк вирішив розфарбувати різнокольоровими смужками 2 підземні коридори одного з блоків вʼязниці.

Такий хід дозволив коридорам стати, принаймні візуально, значно ширшими та світлішими; до того ж малюнок має вигляд тривимірного, що додає екстремального відчуття тому, хто цим коридором іде.

Щоправда, іноді здається що подібна концентрація надміру яскравих фарб у вузькому коридорі тюрми ‒ це лише додаткова форма покарання для злочинців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus