USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У новому фільмі про українську революцію - лучанин. ФОТО. ВІДЕО

1 Листопада 2012 17:04
Від сьогодні лучани «на великому екрані» зможуть переглянути фільм «Українська революція». Документальну екранізацію спогадів генерала-хорунжого УНР Всеволода Петріва покажуть в кінокомплексі «Адреналін» у Срібній залі.

Про це йдеться на сайті кінокомплексу.

До слова, у зйомках фільму взяв участь і лучанин.

Прем’єра документальної стрічки «Українська революція» режисера Івана Канівця відбудеться сьогодні о 20:00 в кінокомплексі «Адреналін» у Срібній залі. У фільмі йдеться про спогади генерала-хорунжого УНР Всеволода Петріва.
Так, відвідувачі «Адреналіну» побачать участь Петріва у Перших Визвольних Змаганнях 1917-1921 років. Розповідь ведеться від імені генерала-хорунжого, який ділиться своїми враженнями про все, що бачив у ті часи. Стрічка складається з двох серій. Перша описує події з початку 1917 року до прибуття полку імені Костя Гордієнка в Україну. Друга серія показує події січня-лютого 1918 року в Києві. Історія, яку розповідає Петрів, ламає міфи про те, що в Україні не було патріотів і що українці не прагнули незалежності.
Варто наголосити, що одну з головних ролей у фільмі зіграв депутат Верховної Ради України Олесь Доній. Політик перевтілився у лідера національно-визвольних змагань 1917-1921 років Симона Петлюру.

До слова, у фільмі знявся лучанин Дмитро Набитович, який зіграв вояка УНР. У коментарі «ВН» хлопець розповів, що його запросили взяти участь у зйомках, оскільки він є членом військово-історичного клубу «Повстанець». Мовляв, між клубом та режисером стрічки була домовленість про безплатну участь у зйомках військово-історичних реконструкторів.




За словами актора, робота тривала півтора року. «Працювалось легко і весело. Оскільки потрібно було багато облич та різних постатей в кадрі, то доводилось весь час переодягатись в інші речі, змінювати елементи спорядження, щоб виглядати іншим вояком», - розповідає Дмитро.




Реконструктор сподівається, що фільм користуватиметься популярністю, адже його вже переглянуло близько 10 тисяч глядачів. Окрім того, «Українська революція» доступна для безплатного перегляду в Інтернеті. Все це робиться для того, аби «український народ почав шанувати тих, хто боровся за його волю», - переконаний лучанин.








фото ‒ з особистого архіву Дмитра Набитовича у мережі «Вконтакті»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 74
українець Показати IP 2 Листопада 2012 08:37
Судячи з трейлеру-дешево знято.Таке враження,що знімали і грали студенти-першокурсники.
Сергій до українець Показати IP 15 Січня 2013 20:50
Та не було никакой революции ))) це все петлюровци придумали)))) всех петлюровцев на вісилицу бо воні патриотами небулі николи.
Реалист до Сергій Показати IP 22 Січня 2013 14:30
На висилицу, всех "патриотов", типа тябя, тогда и сдвинемся с мёртвой точки.
васько до Сергій Показати IP 27 Січня 2013 15:26
Спілкуватися з тобом,Сергій не бачу сенсу- бачу не далека ви людина з пустою головою
Макар Показати IP 2 Листопада 2012 09:12
А прапор в той період історії був не синьо-жовтий,а жовто-синій.
Руслан Показати IP 2 Листопада 2012 13:12
Увага!!! Піратський показ фільму! Фільм взятий на нашому сайті http://ur.kvideo.com.ua/ там більше інформації Дивитись "Українську революцію" в Online, або завантажити HD версію одним файлом. http://ur.kvideo.com.ua/film/UR_P1_v3_42_DivX_HQ.avi http://youtu.be/hjiTpbMxrC4 Творчий колектив фільму усіляко вітає його подальше БЕЗКОШТОВНЕ розповсюдження усіма доступними засобами. Прохання при викладенні фільму на інших сайтах, давати посилання на наш сайт http://ur.kvideo.com.ua/ . Адміністратор фільму. Інтерв'ю з режисером І.Канівцем http://www.day.kiev.ua/235489
петр до Руслан Показати IP 13 Грудня 2012 18:41
правильно
Володимир до Руслан Показати IP 15 Січня 2013 12:05
Він і повинен бути жовто-синій! Згадайте:"Бій відгримів, жовто-сині знапена затріпотіли на станції знов..."
Василь Показати IP 9 Листопада 2012 21:46
Повставай народе проти бандитів-окупантів! Цінічна і мерзенна банда-партія регіонів фактично здійснила державний переворот, захопивши владу насильницьким шляхом, що відповідає ст.110,111 КК України та карається 15 роками позбавлення волі!. За цією ст. один із підрозділів по захопленню влади-це пРезидент Янукович, який гарантує злочинцям повну безкарність та прем’єр-міністр Азаров, це ЦВК, кожний член якої в якості хабарів отримав від 1 до 10млн доларів! Хіба це невідомо Яценюку, Кличку та Тягнибоку? 2.Генеральний прокурор Пшонка, всі прокурори областей, міст та районів, міністр внутрішніх справ, нач обл УМВС, голова СБУ, голови обл та райдержадміністрацій. Члени ВСІХ ОВК та ДВК, які згодились прийняти участь в злочині по захопленню державної влади насильницьким шляхом. Всі без виключення кандидати в депутати від партії регіонів, оскільки в кожному виборчому окрузі вони на свою виборчу кампанію використовували бюджетні кошти, вкрадені в держави за підписом Азарова.
Bолодимир до Василь Показати IP 15 Грудня 2012 18:18
Злочінців ЗА грати!
Глеб до Василь Показати IP 30 Грудня 2012 17:11
Вася? Ладно! Ну плохой Янукович!Ну чем Вам не угодил Ющенко?Он же Ваш был!И награды цеплял всем подряд-Вашим!И на гору Говерлу Вы с ним лазили.И Доний с ним лазил,горшки помогал собирать.За что Вы с ним так жестоко обошлись?Может дело не в президенте!Два хохла-три атомана!Но так не бывает!
Anton до Глеб Показати IP 23 Січня 2013 10:26
Кто бы ни был президентом Украины Симоненко, Ющенко, Тимошенко, Тягнибок,Янукович и т.д. это дело Украины и украинцев, а ты кто? И чего ты хочешь? Если живешь в Украине то для чего?
Степан до Василь Показати IP 14 Січня 2013 19:32
Василю,ти нормальний, але страшно наївний.Врагів -бандитів повно і у лавах неукраїнських партій Юлії Капітальман та Кличка(Етінзона),т.з.КПУ антиукраїнській, та й у ніби українських НУ,КУН,СПУ тощо.Але зверни увагу, що нині в україні немає ЖОДНОГО українського телеканалу, чи банку!Ющенко непоганий чоловік і діяч, але...слабий кадровик, геополітик і політтехнолог.З"їли не за вади, а за спроби показувати правду.Надто увірував у демократію, котрої не було і немає.Усі лозунги і заклики марні,доки саме УКРАЇНЦІ не об"єднаються. Але це складно. бо серед осіб з укр. прізвищами, мовою і вишиванками повно врагів...Учитись треба.
РОМАН Показати IP 11 Листопада 2012 23:15
....дешево знято? студенти-першокурсники? та хоч дев'ятикласники!!! Головне ідея!все інше додасться згодом! а якщо неподбається - тобудь-ласка є "дешевий голівуд", або російські героїчні фільми з поганими чеченцями і тупими хахлами - це вже кому , що блжче. Велика подяка знімальній групі і ОЛЕСЮ ДОНІЮ! Дані люди виконують важку місію просвітнцтва - для нашого темного народу! Слава Україні!
Волька Показати IP 13 Листопада 2012 19:02
Повністю згоден з тобою Василь! Таке враження що,нарід збожеволів чи навіть зубожів духом.Як керувала нами КПРС так і керує в подобі ПР(це нескладно довести дивлячись на те хто в її рядах),а також сателіт ПР К(онспіративна)ПР або,як вони ще себе називають КПУ.З якого боку не дивись, а все одне і теж.Хай би вже об'єднались в одну партію,а ОО "Батьківщина", УДАР і Свобода в іншу.І була б у нас двох партійна система, як в усьому цивілізованому світі. Ось тоді вже і можна було б дивитися,хто на що здатен.А так "маемо те,що маемо".Потрібно вже закінчувати з комуністичною ідеологіею. Це не наше,не українське,що силоміць нам нав'язане.Українці свободолюбиві і сильні духом.Тільки цей дух ще спить,і я думаю що колись,дасть Бог,він все таки проснеться,як у 2004, тільки Іуду треба зразу вирахувати,а то знову буде гаплик.Хай нам щастить і Слава Україні!
Галушка до Волька Показати IP 11 Січня 2013 19:47
A об,еднання "Боротьба" від кого годуеться, як Ви вважаете?
Жорж Показати IP 18 Листопада 2012 23:44
Боже! Який убогий розумом народ ось тут щось неземне патякає! Викапані баедерологи! Таким радянщина не буде подобатися, хоча й подібних дурнів вилюднила,бо дуже била по сідниці за розбій у мирний час. Схаменіться, бо лихо нам усім буде.
Станіслав Показати IP 20 Листопада 2012 00:29
Доній-Петлюра спаскудив увесь фільм на гівно!
Володимир до Станіслав Показати IP 23 Листопада 2012 18:42
Ти правий...
Боб Показати IP 22 Листопада 2012 13:02
Передивившись фільм, я відчув нарешті, що його створили українці, а не інородці, чиїх байок ми наслухались упродовж століть. Не можна допускати чужих до таких речей, як наша українська історія.
Знаю Показати IP 9 Грудня 2012 19:11
ДонНій видає себе за того, ким не є насправді.
Львів’янин Показати IP 12 Грудня 2012 17:35
Дивився трейлер - дуже не сподобався. А от коли дивився 1 частину - мене приємно здивувало зняте, як на мене просто відмінний фільм, правда не знаю до якого жанру його можна віднести. Особиста оцінка 8/10. Чекаю 2 частину.
Іван Показати IP 13 Грудня 2012 18:36
Скільки можна копатись в історіїї вже всі усім простили а ці придурки ну ніяк задовбали уже скільки можна допекло вже нацисти кончені
Скептик до Іван Показати IP 18 Грудня 2012 11:32
Всі - всім? І Гітлеру також росіяни простили?
Пилип Показати IP 14 Грудня 2012 12:48
Ху*ня повна! Це для того, щоб відвернути увагу народу від сьогодення.
ростислав Показати IP 19 Грудня 2012 23:21
комуняку на гыляку . слава украйцукенггггщзхъ комуняку на гыляку.
Щира УКРАЇНКА Показати IP 21 Грудня 2012 17:41
Саме зараз, коли ще живі очевидці нашої української історії, необхідно "копатися" в історії. "Совєти", комуняки та всякі "каки" спотворили історію на видуманих пашах, павках тощо. Скажіть, шановні, хто у світі захоплюється радянщиною? Якщо цей лад був такий справедливий, то чому "загниваючий капіталізм" (як нас колись цьому в університетах учили)не хоче перейняти "розвиваючий соціалізм"?
похухаль Показати IP 21 Грудня 2012 21:58
мне пофиг такая переписаная,переделаная история,где политические проститутки снимаются в фильмах и в.р как на окружной.Куплю АКМ и не пойду на майдан,кого там стрелять народ?Надо идти на Пущу,Кончу ,ну и по другим известным адресам
Ніколуца Буковинський hackman Показати IP 22 Грудня 2012 16:08
Цікаво хто , в ті давні часи , платив утримання тим хвацьким козакам . Хто заплатив за патрони та гвинтівки, чоботи та збрую. сало та хліб що вони їли теж був куплений. овес коням та фіри на яких везли французький кулемет також не матеріалізувався з повітря а був .......хто платив прожиток їх сімям чи вони голодали? хто вклав зброю в хвацькі жовнірські руки? той і був носієм індепенденсу... свободу україні хотіли принести банківські добродії які позичили петлюрам та всяким білогвардійцям колчакам-денікіним зброю та зарплату закабаливши їх таким чином та якісь голодні жорстокі рабочекрестьянские приблуди комбідовські розтамачили май просунутих газдів бо ті купи си не тримали ..... яка іронія долі
Мати Віра до Ніколуца Буковинський hackman Показати IP 8 Січня 2013 12:59
Миколаю Ніколуці.Відповідаю. Той платив, хто отримував галочки на трудодні.
Догний Показати IP 24 Грудня 2012 21:46
Догния на кил...
Миколай Ніколуці Показати IP 25 Грудня 2012 00:36
І мені цікаво де взяли кошти "таваріщі" для створення багаточисельної орди,яка знову посунула на усі боки бувшої імперіїю.І мабуть не менші а скоріше значно більші були кошти,для утримання війська,раз задавили національно-визвольні рухи в підневільних землях.Польский народ вистояв завдяки допомоги антанти і апсолютно не переймається цім питанням,я впевнений вони,вдячні за цю допомогу.Їхній народ,завдяки цьому,не пізнав "радості"ГОЛОДОМОРА,НИЩЕННЯ НАЙКРАЩИХ ЛЮДЕЙ НАЦІЇ,КУЛЬТУРНОГО і ФІЗИЧНОГО ГЕНОЦИДУ який аукнувся сьогодняшною ВІДСТАЛІСТЮ, через окупаційну адміністрацію в країні.
лрз0оа до Миколай Ніколуці Показати IP 20 Січня 2013 18:43
Намою думку гроши Ленину дали також европейци (німецькі банки) щоб розвалити найпотужнішу економіку европи на той час царськоі росіі, Куди ми рвемось? Европа зацікавлена щоб ми були бідні і ніколи нас до себе не прийме
Iван Показати IP 26 Грудня 2012 10:34
Гидота! I цей говнюк - ДОГНiй влiз туди!
Петро Показати IP 27 Грудня 2012 12:39
Добре, що є поступ у розкритті історичної правди про українців.Повинні щиро радіти з цього. Дивує тональність деяких висловлювань - озлоблене безкультур"я. Це нам нав"язували й нав"язують перелицьовану історію.А фільм робить крок до з"ясування істини. Зовні Доній дуже схожий на Петлюру. І вираз обличчя у нього інтелектуальний, як і в його протопита.
Igor Показати IP 1 Січня 2013 09:54
Слава Украине-Киевской Руси !!!!!! Героям Слава !!!!!!
Эллин Показати IP 2 Січня 2013 12:11
Придумали бандеровским пи8дара8стам утеху,клеветники и недоумки.
Максым Крывонис Показати IP 3 Січня 2013 17:55
Полный бред пяной сивой кобыпы
Сентябрьский Показати IP 4 Січня 2013 13:06
Читаешь и понимаешь, сколько еще нужно времени, чтобы зомбированные украинофобы поняли, что они живут в Украине, и украинское нужно защищать. Обидно за тех украинцев, которые в силу сложившихся обстоятельств, стали русофилами, забыли генетическую связь со своими украинскими предками, поддерживают предпринимаемые против Украины провокации. Пора понять кто есть кто, объединяться, чтобы давать отпор оплачиваемым холуям, которые готовы задушить в "братских" объятиях Украину.
Аліна до Сентябрьский Показати IP 17 Січня 2013 22:04
Як мало українців мислять так тверезо, як Ви. Щастя Вам!
Русофобка до Аліна Показати IP 31 Січня 2013 00:19
нас більшає....сподіваюсь
Украинец Показати IP 4 Січня 2013 16:21
У Проклятых Советов герои крестьяне и рабочие А у положительных Националистов заместители командиров зондерс команд
ладя Показати IP 6 Січня 2013 13:11
ми українці вибираючи тз владу по суті винаймаємо робітників які розробляють закони для комфортного прживання всіх громадян і якщо працівник не ходить на роботу або ж не виконує свої обов.язки чи використовує владу вособистих цілях ---він повинен бути негайно звільненим .у нас -виборців -це право забрали.недобросовісні депутати десятиліттями нічого не роблячи на користь крїни і людей -здають картки для голосування чечетовим і кнопкодавам отримують зп користуються пільгами і чхати хотіли на простий народ.у заляканих і пригнічених дончан,луганчан,єнакієвських нахабно вкрали голос на виборах і всі вони про це знають але ж нічого не роблять щоб захистити себе своїх дітей і онуків від свавілля влади іпоступово стають рабами.Люди добрі--просніться і борітеся.
azazello Показати IP 6 Січня 2013 16:25
Чи отримав Доній гонорар за зйомки? Якщо отримав - чи сплатив податки? Якщо є інформація - надайте до податкової! Бо "вони" полюбляють повчати інших, цікаво самі дотримуються законів?...
Гость Показати IP 7 Січня 2013 13:17
Хоч би таблички з Пирогівських музейних хат познімали, митці...))) Мабуть, щоб було видно "історичну правду"?! А от цікаво, єврейськи погроми та розстріл Арсенальських робітників у цьому витворі є, чи то є брехня?!! )))
Гость Показати IP 7 Січня 2013 13:48
До відома свідомих петлюрофілів : 21 січня 1920 року Петлюра підписав із поляками угоду, за якою Польща, за участь у спільному з ним поході на більшовицьку Україну, отримувала 1/5 частину цієї самої України з населенням близько 9 млн. чоловік ?!!
Хлоп Показати IP 8 Січня 2013 15:32
Бовдури, є бовдури. Завтра найдеться фахівець і зніме стрічку, що людство на землі пішло від Українців, а у місті Лева родився Ісус Христос, татом та матірью якого були вуйко Степан та заробітчанка Стефа, при цьому Степан Бандера був хрещенним батьком. Тільки не повноцінні люди придумують собі всяки видумки, щоб піднятися в інших очах.
Гість Показати IP 8 Січня 2013 15:34
Иван Франко говорил, что ...."Галичина - это не украинский Пьемонт, а Вандея, откуда ползёт в Украину всё самое мракобесное, хуторское и невежественное".. ---========== Вся срань: РУХи, КУНы, НУНСы, ОУН, УПА, УНП, УРП, ублюдочная Тягнибоковская ГУЦУЛЬСКАЯ СВОЛОТА с психопаткой по вызову Фарион, как тараканы, лезут в Украину ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО ИЗ ГАЛИЧИНЫ. ------- Галичина превратилась стараниями понаехавших из Мюнхена и Торонто потомков бандеровских недобитков в нацистский отстойник. Галичина сегодня - это нацистская раковая опухоль на теле Украины. Окатоличенная Галичина разваливает Украину также, как окатоличенная Хорватия разваливала бывшую Югославию. Поэтому, надо либо проводить ДЕНАЦИФИНАЦИЮ В ГАЛИЧИНЕ, как это делали после 2-й Мировой войны американцы в Германии, --- или отменять Пакт Молотова-Риббентропа, и возвращать на историческую родину в Польшу Восточную Галичину.
Влад Показати IP 9 Січня 2013 16:42
Наилучший вариант:вернуть Галичину на историческую родину,но,к сожалению,это не реально.Нынешней власти Галичина нужна,даже не смотря на то,что эти идиоты её клянут на каждом шагу.Только глупая собака может кусать руку,её кормящую.
етро Показати IP 9 Січня 2013 16:44
МАЙТЕ СОВЇСТЬ РОСЇЯНИ
Василь Показати IP 9 Січня 2013 16:52
Странно только что прапор в 1917 году синей полосой сверху. Таким он стал только после гетьманата Скоропадского. До этого же (до марта 1918) прапор был желтой полосой сверху. Это ж любой умный школьник знает, почему в фильме не отобразили правдиво?????
ральф Показати IP 10 Січня 2013 14:06
история - это хорошо, но где же хоть один патриот с оптическим прицелом, мы бы ему скинулись...
Юлія Показати IP 12 Січня 2013 02:15
Скільки треба мати ГАДЮЧОЇ ОТРУТИ в серці і в душі тому гостю від 8-го січня ,щобтак не любити свій народ та свою Державу.Та ж Олесь Доній в кінофільмі знімався безкоштовно.Турку ти тупий .Мелеш ти язиком і пишеш такі дурниці,що тобі та твоя рука всохне незадоаго.Ти не бачив того,що,коли "освободітілі"-коммуністи на початку війни відступалли на схід,то залишали після себе в тюрмах розіпятих чоловіків ,розіпятих вагітних жінок із розпоротими животами.А,коли пішла в наступ тая кроваво-червона армія,то її"солдатікі","визволяючи Польщу,Німеччину,в монастирях гвалтували невинних монашок,що останні викидались із 3-го поверху та розбивались насмерть.А священників катували та розстрілювали.А радянськ історія писала,що це все робили німці.
Антипод Показати IP 13 Січня 2013 13:34
Сколько же при*урков на обсуждении. Можно подумать что пришел бородатый, сопливый, кровожадный москаль и забрал НЕЗАЛЕЖНИСТЬ. Побойтесь Бога, ведь самые мерзкие дела на каждой территории творили местные.
Solo Показати IP 13 Січня 2013 23:39
Кацапоїди в шоці.-А фільм цікавий...Історичний.Правдивий.
Леся Показати IP 17 Січня 2013 11:50
Вже дивлюсь :) Моя подяка за фільм всім, хто долучився!
Запорожец Показати IP 17 Січня 2013 15:55
Мало вешали красножопых...
мандривник Показати IP 18 Січня 2013 12:04
це божевилля так ненавидити один одного
Микола Показати IP 19 Січня 2013 10:43
Підтримую Донія - патріот.
ПростенкоЯ Показати IP 22 Січня 2013 19:08
Прочитав коментарі і жахнувся українофобсту деяких дописувачів. Стільки злоби, зневаги до всього українського. Будьте ви прокляті богом і людьми!!!
укр Показати IP 22 Січня 2013 21:35
Якщо москалі кричать,що погано,потрібно дивитися. Виходить, що наші зробили щось цікаве. Буду дивитися.
укр Показати IP 22 Січня 2013 21:40
Раз угро-фіни говорять про фільм погано потрібно дивитися.
Ольга Показати IP 25 Січня 2013 00:12
Погоджуюся з висловом, що з Галичини на Велику Україну лізе усіляка нечисть. Оскільки живу у Львові, можу підтвердити, що люди тут здебільшого злі, дурні і заздрісні. Вони ненавидять усе проросійське, хворобливо жорстоко реагують на російську мову, якщо така лунає в транспорті чи на вулиці. А ось своєї, української, мови вони здебільшого не знають, спілкуються здебільшого з бидляцькими приставками "ся", "сі" і т.д. Також основна маса галичан не знає ані своєї історії, ані своєї літератури, безграмотна до жаху, мізки як у простих селян двісті років тому. І зовсім не певна, що те бидло, про яке я зараз говорю, переглядатиме цей фільм. Тут треба принаймні думати, а бидло, як відомо, думати не те що не вміє, але й навчитися не хоче. Воно, це бидло, лише галасуватиме: "Москаль - це ворог!", а підкріпити свої слова принаймні мінімальними знаннями історичної дійсності -- це ніколи і нізащо! Отже, фільм цей подивиться лише та людина, яка і сама щось знає і про щось може говорити.
ALEX до Ольга Показати IP 25 Січня 2013 15:42
UMNICA
Микола до Ольга Показати IP 27 Січня 2013 19:46
Ольга, я дуже сумніваюсь, що ти слов"янка...Похоже , що ти пов"язана с історичною родіною і заражена антиукраїнізмом. В тебе поняття, якщо розмовляють російською то це українці, а якщо українською то галичани.
Серж до Ольга Показати IP 27 Січня 2013 19:54
Ти дура, там ще живуть люди, які помнять, що москаль для них був ворог. Ми тут уже забули про це. Тільки в Шевченка про це взнаємо...
Ostap Показати IP 25 Січня 2013 23:57
Pohaqge, sho toj ludunonenavusnuk-yhro-fin,vin ge hist muttevo peretvoruvsja na Olhy.A posherk toj samuj-voroguj brehluvuj i ludunonenavusnuj do vsjoho ykrainskoho.vragennja sho havkae iz-za byhra proplashenuj KHB kremljadskum.Slava Ykraini!
вова Показати IP 28 Січня 2013 11:42
жовтий знизу синій зверху жовті поля сині гори жовто-сині в нас прапори
Кот Показати IP 29 Січня 2013 13:17
Господа! До 1961 года Группа Советских Войск в Германии именовалась оккупационые войска! И не смотря на это в гимназиях Восточной Германии русский язык изучается как второй иностранный!Хотя кто-то,а уж немцы его могут с полным основанием называть языком оккупантов!!! До каких пор будет разжигание межнациональной розни в Украине? Или в мутной воде удобнее рыбку ловить?
Кобзар Показати IP 30 Січня 2013 11:54
За що ж боролись ми з ляхами? За що ж ми різались з ордами? За що скородили списами Московські ребра??.. засівали, І рудою поливали... І шаблями скородили. Що ж на ниві уродилось??!! Уродила рута... рута... Волі нашої отрута. А я, юродивий, на твоїх руїнах Марно сльози трачу; заснула Вкраїна, Бур'яном укрилась, цвіллю зацвіла, В калюжі, в болоті серце прогноїла І в дупло холодне гадюк напустила, А дітям надію в степу оддала. А надію... Вітер по полю розвіяв, Хвиля морем рознесла. Нехай же вітер все розносить На неокраєнім крилі. Нехай же серце плаче, просить Святої правди на землі.
Павло, м.Хмільник Показати IP 30 Січня 2013 23:46
Переглянув фільм.Дещо розмите враження.Добре те,що хоч якась є проекція на ту драматичну подію. За небайдужість до історичної драми(а,може й української Трагедії),-треба дякувати Івану Канівцю.Побільше б таких фільмів, що розвіюють заяложені міфи совдепівщини.Тим часом українцям в сучасних політичних обставинах стає щодалі важче боротися з українофобами різних мастей.На суто українське "якось воно буде"не варто розраховувати.Треба давати відсіч! Відсіч аргументовану,доказову.Фільм "українська революція" має таку задачу і переслідує таку мету. Наскільки це вдалось авторам - покаже час.Але спроба у такий спосіб донести до українських телеглядачів історичний факт,як мінімум,похвальна.Працюймо,панове,й надалі у такому ключі. СЛАВА УКРАЇНІ!
galich Показати IP 31 Січня 2013 11:46
Ви забули,скільки за совітів було знищено лідерів українського руху?Скільки вивезено у Сибір а натоміст завезено робітників з усього великого союзу, відбувших покарання, а скільки направлено спеців після вишів, які ридали не хотіли в Україну.Їхні теперешні вислови це помста за понівечене життя,але при чому тут Україна?
Сергей Показати IP 3 Лютого 2013 11:43
Не понимаю-"патриоты",а по сколько вам лет? Мне 40. Из них 18 прожил в г.Стрый. И не могу сказать что при Союзе мне было плохо. Спортшкола,школа-бесплатно.Крым,лагерь каждый год-почти на шару.Отца не было,мама тянула двух пацанов одна.А дураков хватало всегда.А сейчас мы что,живем лучше?Скажу больше-бабушка рассказывала о "героях" ОУН. И о "героях" НКВД. Только объясните мне,почему мне так хочется взять АК и пройтись по наших "героях"? Как в 30-х?И жить нормально,без головняка? И ср.ть я хотел на типа патриотизм,благодаря которому не уехал в начале 90-х из этой гр.баной страны.То,что сейчас в нашій вільній та незалежній державі твориться-д.рьмо полное,и за это расстреливать надо,а не союз хаять,"патріоти ср.ні".
Іван Показати IP 24 Червня 2020 15:35
Про невідомих героїв минулого... Про повернення історичної справедливості... Про більшовицьку лукавість та уроки Володимира Оскілка... Що маємо зрозуміти і не повторювати знову? Українське товариство охорони пам'яток історії та культури Рівненської області презентує - "Володимир Оскілко: правда генерал-хорунжого УНР, яку варто пам'ятати!"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus