USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У руках волинянки «ожило» скло. ФОТО

11 Лютого 2012 14:42
Юна волинянка, уродженка «перлини» Чорного моря – Одеси, займається незвичною справою. Вона є автором ажурних розписів на склі. Речей, в принципі, ужиткових. Однак, придбати їх – не кожному під силу. Шедеври, мовляв, не мають ціни.

Про це інформує «Волинь-нова».

Дівчина дійсно народилася в Одесі. Там у тихому квадраті дворика жив художник, який скликав діток і в своїй невеличкій майстерні давав у руки олівці та пензлі. Саме так відбувався процес народження перших творінь Саші Гусєвої. Дівчинці було 4 роки.

Її батьки намагалися підтримати захоплення дитяти, всіляко їй допомагали. У Кишиневі, де Саша закінчила художню школу, вона зрозуміла, що, чим би не довелося займатися, а пензлі й фарби необхідні для самовираження.

Разом з батьками дівчина переїхала до Волині. Тут вона познайомилася із волинською художницею Любов'ю Косарук. Та, побачивши малюнки Саші, спрямувала її подальше навчання в Луцькому ВПУ № 2. Захоплення графічним дизайном було настільки сильним, що після закінчення технікуму дівчина поставила собі мету вчитися далі, і не де-небудь, а в столичній академії.

Настирність абітурієнтки помітили, хоча пропонували на той момент живописний напрямок. Мовляв, легше пройти конкурсний відбір і стати студенткою. Однак такий варіант був для неї.

Саші відчинили двері престижного вузу у клас майстерності професора, заслуженого діяча мистецтв України Віталія Шості.

Виставки, творчі пленери, взаємозбагачення, спілкування з відомими майстрами розвинули творчі смаки дівчини. Здавалося, робота за спеціальністю мусила приносити задоволення, але не склалося. Технічні завдання без прояву творчості не влаштували дівчину. Так, у пошуці самовираження дівчина повернулась до Волині

Саша згадує, слова Олександра Блока, що «прямий обов'язок художника — показувати, а не доказувати» стали стимулом до активної участі у всеукраїнських та міжнародних виставках.

Це, зокрема, міжнародний фестиваль «Алые паруса» в Одесі, де дівчина одержала два дипломи в номінаціях «Талант» та «Глядацькі симпатії».

На Українському тижні мистецтв у Києві майстриня також виборола друге місце. Лауреатство дало їй право представляти свої роботи на виставці українських митців у Берліні, згодом — перше місце на Санкт-Петербурзькому тижні мистецтв.

Волиняни мали змогу ознайомитись із творчістю Олександри Гусєвої ще у 2009 році на її першій персональній виставці «Мелодія кольору». Уже через рік вона знову взяла участь у молодіжній виставці «Квартиранти».

Наразі Луцьк має можливість споглядати її неповторний світ на другій персональній виставці «Муза» у салонному залі бару «Гамбрінус». Така практика давно поширена у тій же Франції, де сповідується популяризація мистецтва.

На свято «Музи» завітали відомі в нашому краї особистості: Микола Кумановський, сімейство Рубанів, Любов Косарук, музиканти-викладачі Ірина Циганкова та Марія Лукач, кінорежисер Борис Ревенко і багато молоді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
) Показати IP 12 Лютого 2012 13:21
куман ще живий?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus