USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У середу очікують потужні магнітні бурі

3 Серпня 2010 18:03
4 серпня на Землі можуть відбутися яскраві полярні сяйва, а також магнітні бурі через потужні викидів плазми, які сталися на Сонці в неділю вранці – через магнітні бурі лікарі закликають пильнуватися тих, у кого проблеми зі здоров’ям.

Про це 3 серпня повідомив СТБ.

Явища будуть спровоковані плазмою, яка в середу досягне Землі, повідомляє прес-служба Гарвард-Смітсоніанського центру астрофізики.

«Викид був спрямований прямо в наш бік, очікується, що він добереться до нас рано вранці 4 серпня», - сказав співробітник центру Леон Голуб.

Корональні викиди - викиди мільйонів тонн плазми, як правило, пов'язані з динамічними процесами в магнітному полі Сонця. У тому випадку, якщо іонізований газ досягне Землі, він може викликати колювання в земній магнітосфері, тобто, стати причиною магнітної бурі.

За словами Голуба, це перший за досить тривалий час корональний викид, спрямований у бік Землі. Він був зафіксований камерою сонячної космічної обсерваторії NASA SDO (Solar Dynamics Observatory), яка запущена в лютому.

Зазначимо, нещодавно голова відділу NASA Річард Фішер, який займається спостереженням за Сонцем, заявив в інтерв'ю газеті Daily Mail, що в 2013 році очікується пробудження Сонця після багаторічної сплячки. Це може обернутися для Землі техногенною катастрофою, як це відбувалося в 1859, 1921 і 1989 роках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus