USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У велике плавання – з козацькими піснями. ФОТО

17 Липня 2013 20:00
Військово-морські сили України поповнилися 45 молодими офіцерами та 23 старшинами. На урочистостях вручення дипломів виступали і лауреати всеукраїнських фестивалів, учасники волинського чоловічого гурту «Козаченьки».

З присвоєнням першого офіцерського звання молодих моряків привітали міністр оборони України Павло Лебедєв, командувач ВМСУ віце-адмірал Юрій Ільїн, представники Генерального штабу Збройних сил України, штабу ВМСУ, керівники міста Севастополя, представники духовенства УПЦ, громадськості, родичі випускників.
Усі вони бажали попутного вітру і сім футів під кілем.

Перед командуванням виступили лауреати всеукраїнських фестивалів, учасники волинського чоловічого гурту «Козаченьки». Севастопольський кількаденний тур перед українськими військовими організували голова Волинського обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів і отаман соборного козацтва України «Січ» генерал-хорунжий Валентин Добрянський та голова «Волинського братства» у Криму Іван Фролов, який є випускником Чорноморського військово-морського училища імені П. С. Нахімова, і тому українські військові моряки є йому близькими по духу.
Фінансуванню поїздки 26 волинських делегатів сприяв «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

Як розповів художній керівник ансамблю Володимир Штихалюк, вони мають в своєму репертуарі понад 50 козацьких і стрілецьких пісень, українських романсів. Міністра оборони Павла Лєбєдєва волиняни зустріли паляницею та подарували йому вишиванку. А головнокомандувач, адмірал Ільїн навіть підспівував. Міністр оборони України Павло Лебедєв подякував волинянам за виступ і попросив їх заспівати його улюблену пісню «Легендарний Севастополь». На жаль, вони не мають її в репертуарі, але на майбутнє, обіцяють, візьмуть це «на озброєння».

Після приїзду отаман соборного козацтва України «Січ» генерал-хорунжий Валентин Добрянський поділився враженнями про поїздку: «Ми, а це - волинський чоловічий гурт «Козаченьки» та ветеранський гурт «Січ», об’єдналися більш ніж рік тому. У нас один керівник ансамблю – Володимир Штихалюк. Студентський колектив і ветерани – це вдале поєднання молодечого запалу і зрілого досвіду. За вісім днів перебування в Севастополі ми дали сім концертів. З них найповажніший – в Академії Військово-морських сил України імені П. С. Нахімова. Ми дуже вдячні за сприяння у поїздці «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк» та особисто Ігорю Петровичу. Без його підтримки було б дуже важко. Він оплатив проїзд, проживання, харчування молодих учасників, які є ще студентами, та пенсіонерів».




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus