USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Україна – у п’ятірці світових експортерів зброї

30 Серпня 2013 12:30
Завдяки підприємствам Державного Концерну «Укроборонпром», до якого входить і Луцьке підприємство «Мотор», Україна залишається у п’ятірці світових експортерів зброї.

Так, підприємства «Укроборонпрому» мають достатній науковий та технічний потенціал, аби утримати позиції України у п’ятірці світових лідерів зброї. Про це сказав міністр оборони Павло Лебедєв, повідомляє УНН з посиланням на «Урядовий кур’єр».

За словами міністра, вітчизняна оборонна промисловість зберегла величезний науковий потенціал.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЦЬКИЙ «МОТОР» ПРЕДСТАВЛЯЄ УКРАЇНУ ПІД МОСКВОЮ

«Наші ракети влучають у цілі, а не падають на старті, наші танки «Оплот» є одними з кращих у світі, та й можливості для ремонту чи модернізації існуючих зразків озброєння та техніки маємо значні. Крім того, понад 160 підприємств державного концерну «Укроборонпром» володіють достатніми ресурсами та кваліфікованими спеціалістами для утримання позицій України у п’ятірці лідерів країн — світових експортерів зброї», — підкреслив П.Лебедєв.
Він наголосив, що наразі триває вдосконалення українського озброєння та військової техніки.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЦЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО УЧАСНИК АВІАЦІЙНО-КОСМІЧНОЇ ВИСТАВКИ В РОСІЇ

«Помітного прогресу вдалося досягти на шляху модернізації існуючих та створення нових зразків стрілецької зброї, а також нових систем для поглинання звуку і полум’я під час пострілу, нових засобів індивідуального захисту військовослужбовців.
Уже маємо сучасні системи звукової локалізації пострілу для виявлення ворожих снайперів та артилерійських установок, новий артилерійський снаряд «Квітник», нові системи ураження броньованих цілей, сучасні тепловізорні приціли тощо. Не заздрю тому, хто вирішить спробувати на собі можливості такого «послабленого «ВПК», — наголосив міністр.

Обсяг виробленої та реалізованої продукції підприємствами, що входять до складу Державного Концерну«Укроборонпром», в І півріччі зріс на 31,1%.
«Обсяг виробленої продукції, робіт і послуг зріс на 31,1% — з 4,5 мільярдів гривень у І півріччі 2012-го до 5,9 мільярдів у відповідному періоді поточного року, насамперед за рахунок подвоєння виробництва на експорт. Обсяг реалізованої продукції збільшився на 55,3% з 4,5 мільярдів гривень до 6,9 мільярдів У тому числі на експорт — з 3-х до 5,2 мільярдів гривень», — повідомив генеральний директор Концерну Сергій Громов.

Для порівняння, за І півріччя 2013 року чистий прибуток Державного Концерну «Укроборонпром» склав 410 мільйонів гривень, порівняно зі збитком 97,6 мільйонів. за аналогічний період минулого року.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus