USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Український фільм отримав Гран-прі в Естонії. ФОТО. ВІДЕО

28 Листопада 2012 17:23
Фільм українського режисера отримав Гран-прі на Міжнародному кінофестивалі в Естонії, - повідомляють на сайті «gazeta.ua».

Учора, 27 листопада, відбулося офіційне нагородження переможців 16-ого Міжнародного кінофестивалю «Темні ночі» у Таллінні. Український фільм режисера Єви Нейман «Будинок з башточкою» отримав Гран-прі фестивалю. До того ж оператора-постановника стрічки Рімвідаса Лейпуса відзначили за найкращу операторську роботу.




За словами продюсера стрічки Наталії Стрібук, знімальна команда не очікувала отримати відразу дві нагороди за свою картину. «На фестивалі були представлені дуже сильні роботи і, звичайно ж, в такому конкурентному середовищі особливо приємно, що журі оцінило роботу всієї нашої команди і окремо відзначило приголомшливу операторську роботу Рімвідаса Лейпуса», - додала вона.



До слова, міжнародний кінофестиваль «Темні ночі» є однією з найбільших подій Північної Європи у світі кіно. У цьому році на розсуд журі представили 600 кіноробіт з 66 країн, з них 270 - повнометражні картини.



Кінофестиваль триває з 12 по 28 листопада і складається з основної програми, підфестивалів, дитячих і молодіжних фільмів, анімаційних стрічок, студентських та короткометражних фільмів, а також ринку медіа- та кіновиробництва.



Сценарій до фільму «Будинок з башточкою» написаний за автобіографічним однойменним оповіданням Фрідріха Горенштейна. Головний мотив кінострічки – «Людяним можна і потрібно залишатися завжди». У ній йдеться про 8-річного хлопчика, що повертався з матір'ю у рідне місто після евакуації, взимку 1944 року. На півдорозі додому їх знімають з потяга, бо мати хлопчика занедужує тифом і незабаром помирає. Дитина залишається один на один зі своїм горем серед чужих людей, яким, за великим рахунком, немає до нього справи. Довірившись незнайомцям, він продовжує свій шлях додому. Все, що головний герой запам'ятав про місце, де назавжди залишилася його мама, - це те, що на привокзальній площі стоїть старий будинок з башточкою.

Варто зауважити, що роль хлопчика виконує дев'ятирічний вихованець одеського інтернату Дмитро Кобецькой.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus