USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Україну хочуть розділити на 8 окремих регіонів. ПЕРЕЛІК «областей»

25 Травня 2013 17:00
Замість 24 областей та АР Крим, в Україні пропонують зробити 8 територіально-адміністративних утворень.

Існуюча нині система адміністративно-територіального поділу та виконавчої влади вимагає кардинальної перебудови, пише у своїй статті для «Дзеркала тижня» член фракції Партії регіонів у Верховній Раді Сергій Гриневецький, - інформує ТСН.

Він нагадав, що спроба зрушити з місця адміністративно-територіальну реформу була зроблена ще в 2005 році, але запропонована концепція викликала хвилю негативних емоцій, тому про неї довелося забути на роки.

Однак сьогодні, за його словами, після тривалого затишшя проблематика реформування територіального устрою та місцевого самоврядування знову дуже актуальна. Гриневецький наводить думку ряду вчених про те, що слід готуватися до здійснення кардинальної територіальної реформи, в результаті якої замість 24 невеликих областей з'являться вісім потужних територіально-адміністративних утворень.

У більш конкретному вимірі йдеться про такий територіальному розділі України:
- Автономна Республіка Крим;
- Донецький регіон (Донецька, Луганська області);
- Карпатський регіон (Львівська, Івано-Франківська, Чернівецька, Закарпатська області);
- Київський регіон (Київська, Кіровоградська, Черкаська, Чернігівська області);
- Подільський регіон (Вінницька, Хмельницька, Тернопільська області);
- Поліський регіон (Волинська, Рівненська, Житомирська області);
- Придніпровський регіон (Дніпропетровська, Запорізька області);
- Причорноморський регіон (Одеська, Херсонська, Миколаївська області);
- Слобожанський регіон (Харківська , Сумська, Полтавська області).


«Саме така модель територіальної реформи, на думку вчених, забезпечить чітку вертикаль виконавчої влади, консолідує грошово-фінансові ресурси та в рази скоротить бюрократичний апарат», - наголосив депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Дьодік Показати IP 25 Травня 2013 17:17
Ще один крок до поділу і наступного розвалу України. На мою думку потрібно не укрупнювати регіони, тим самим збільшуючи відцентрові сили, а навпаки ліквідувати області і укрупнити райони таким чином, щоб в Україні було десь 90 - 100 районів (як у Франції). Таким чином випаде з вертикалі одна лишня ланка (область)з купою непотрібних дармоїдів. Система управління буде простішою Київ - район - територіальна громада.
Є до Дьодік Показати IP 27 Травня 2013 09:27
Споконвіку Волинська земля. Але є НЕДОЛУГІ гриневецькі та інші потвори. Тепер буде так: "А Ви звідки?" - "та я полішук!!!"
Професор Показати IP 25 Травня 2013 20:28
У Франції навпаки у 1982 р. створили вищу ланку територіальногь устрою - регіон. Їх сьогодні 22 та ще 4 заморських. Не звертайте уваги на це повідомлення, це всього-навсього фантазії Гриневецького, що не мають нічого спільного з реальністю.
Сергій Осійчук Показати IP 25 Травня 2013 23:57
стане менше обласних прокурорів, які в 2010 році отримували 12-15 тис. грн., а в 2013 році - 20-30 тис. грн. виявляється у нас не така вже й бідна держава. цікаво скільки отримують керівники облдержадміністрацій? невже менше за прокурора???
РБ Показати IP 26 Травня 2013 01:19
шкода поляків під Смоленском РФ, чому не наші ((
Всезнайко Показати IP 26 Травня 2013 22:42
Добре, що хоча б Волинь не до лемків приєднують...
я єстем поляк Показати IP 27 Травня 2013 09:22
Добре вдалась адміністративнотериторіальна реформа в поляків у 90-х роках. Вони вивільнили реально 35% чинуш і зберегли для держави щорічно понад 1,5 млрд. злотих.
я єстем плякк Показати IP 27 Травня 2013 09:24
прошу виправити помилку: "адмінастративно-територіальна" (через дефіс). Дякую.
Лучанка Показати IP 27 Травня 2013 15:36
Волинська область і Луцьк наш хай буде, але нас не до полішуків-це хай буде окреме адміністраивне утворення.Хитрого, мелочного і жадного народу, як полішуки немає.Пристосуванці, які які живуть за чиїсь рахунок і думають, що так і треба.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus