USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Уряд принципово відпочиватиме в Україні

2 Липня 2010 13:31
У липні-серпні Кабінет міністрів перебазується в Крим - прем'єр Микола Азаров піде в гори, а глава Мін'юсту Олександр Лавринович буде плавати.

Про це інформує ТСН.

«У Миколи Яновича давні добрі відносини з Кримом, ще студентом він проходив там практику. І з того часу кожен рік відпочиває в Криму. Улюблених місць у нього немає, - в принципі, це все південне узбережжя», - сказав прес-секретар прем'єра Віталій Лук'яненко.

За його словами, Азаров любить активний відпочинок - плавати, ходити по горах. І не поєднує відпочинок з роботою, така у прем'єра концепція: на роботі - працювати, на відпочинку - відпочивати.

У серпні до Криму вирушить і міністр юстиції Олександр Лавринович.

«У нього є дві пристрасті, яких він не змінює вже багато років: перший тиждень відпустки завжди проводить у Карпатах, дуже любить гори, а другу - в Криму, на Південному березі, у Форосі, наприклад. Міністр дуже любить плавати», - розповіли в оточенні Лавриновича.

Міністр культури Михайло Кулиняк також любить Крим.

«У Крим поїду, чесно, мені там дуже подобається. Звичайно, трохи сервіс потрібно підтягнути», - зізнався він.

За словами Кулиняка, він планував взяти два тижні в липні, але через щільний графік йому доведеться час від часу переривати відпустку через роботу.

Решта міністрів, з якими поспілкувалася видання, з відпусткою ще не визначилися - роботи багато.

До послуг міністрів у Криму - відразу кілька пансіонатів. Санаторій «Південний» у Форосі. Він був кращою здравницею апарату ЦК КПРС, а зараз тут розміщують учасників самітів глав СНД і ГУУАМ прямо на березі моря на 120 осіб. Тут можна підлікуватися і зайнятися спортом - є тенісні корти, майданчик для гри у волейбол, бадмінтон, є більярд, боулінг, міні-гольф, тренажери. Правда, і проживання тут коштує близько 700 гривень на добу.

«При цьому, вони часто відпочивають і в нашому санаторії - Нижній Ореанді, це по сусідству. Я бачив там Шуфрича, Рудьковського, ще коли той був міністром транспорту», - розповів один із нардепів.

Відпочинок у Нижній Ореанді коштує для чиновників недорого - 7-8 тисяч гривень за 21 день.

«Але нічого особливо там немає. Є хороший пляж, парк, медицина і ще вишколений персонал. В іншому, санаторій скромний - навіть меблі радянські», - поділився один з парламентаріїв.

Глава МЗС Костянтин Грищенко поєднає відпочинок з роботою.

«Коли він був в Ісландії і в нього були півдня вільні - він пішов дивитися на комп'ютери. Наприкінці липня Грищенко буде в Ізраїлі: напевно, якщо буде час - з'їздить по святих місцях, сходить до музею. Йому ж не 20 років, щоб на пляж бігти», - розповів один з дипломатів.

«Взагалі, щоб ви розуміли, - дипломат повинен проводити свою відпустку за кордоном. Це нормально. Інша справа, що не завжди виходить відпочити. Скажімо, минулого року Грищенко - тоді ще посол у РФ - літав відпочивати до Туреччини, у нього там друзі є. Але його відпочинок якраз співпав із суперечкою між Мєдвєдєвим і Ющенком, в результаті посол постійно був на телефоні», - згадав один із співробітників посольства України в РФ.

У вільний час любить Грищенко постріляти з арбалета, покататися на велосипеді і почитати книги з історії античності.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович закликав чиновників відпочивати в Криму. Він там святкуватиме свій ювілей - 60-річчя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Спотерігач Показати IP 2 Липня 2010 14:52
В карпатах вони відпочивати бояться. Все Крим, Крим...
* * * Показати IP 2 Липня 2010 16:19
Спострерігачеві: + 100 % ! Мабуть, чули про карпатське ехо: "Москаль в Карпатах!" ;)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus