USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Уже 20 років майстер створює картини за допомогою полум'я. ВІДЕО

12 Травня 2013 15:15
Вогнем малює картини художник Богдан Пилипів на Прикарпатті.

Уже 20 років митець відточує власну техніку, а зараз замахнувся на копіювання Леонардо да Вінчі та Рафаеля, йдеться у сюжеті «ТСН. 19.30». Замість пензлика у художника - пірограф, який йому подарували ще в армії. З його допомогою митець створює картини, що іноді дуже нагадують фотографії.

Свою техніку майстер удосконалює вже протягом 20 років. За словами самого Богдана Пилипіва, власні картини він не рахує. Каже, поки навчився техніці випалювання - вогнем попсував їх безліч. Копію легендарної «Джоконди» Леонардо да Вінчі - художник називає своєю своєю найважчою роботою. Лише ідею, як її відтворити вогнем виношував двадцять років. Саму картину випалював місяць. «Кажуть, Джоконда дивиться з усіх боків. Стоїш в голові, і все одно враження, що вона дивиться на тебе. Моя – дивиться», - з гордістю розповідає майстер. За словами художника, це - єдине «полотно», яке він ніколи й нікому не продасть. Решта ж – майже сотня картин – вже у приватних колекціях, переважно за кордоном.

«Мені здається, що в Україні не те, що недооцінюють: бідні люди, які вміють поцінувати, вони не мають грошей. А багаті добру річ хочуть взяти за безцінь», - каже Пилипів.

Першу виставку своїх «вогняних» картин Богдан Пилипів теж готує за кордоном. Вона пройде через півроку у Польщі. Як повідомлялося раніше, українські багатії за рік купують картин на десятки мільйонів доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus