USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В інтернеті з’явився музей радянського терору

1 Липня 2010 09:41
Віртуальний музей ҐУЛАҐу і терору, який розповідає про історію радянських трудових і концентраційних таборів, відкрило російське товариство «Меморіал».

Про це повідомляє радіо Свобода .

Над проектом віртуального музею за адресою: http://gulag.kaisa.ru/start.do про радянські репресії «Меморіал» працював шість років. Спершу представники правозахисної організації збирали факти про механізм терору і реалії ҐУЛАҐу в Росії і за кордоном. А цього року інформацію систематизували.

Маленькі музеї через брак фінансування зникають, тому важливо було піти в інтернет, щоб не зникала пам’ять, говорять дослідники.

Експонати, представлені у віртуальній збірці, навряд чи когось залишать байдужим, зауважила представниця «Меморіалу» Тетяна Притикіна. «Там є все – від довідки про смерть двомісячної дитини, яка померла в тюрмі, до алюмінієвої ложки для проведення католицької меси в зоні», – каже вона.

На сайті також можна дізнатися адреси масових поховань жертв репресій, місця розстрілів, документи про долю людей. Віртуальний музей ҐУЛАҐу – це не тільки база даних із архівів, але й також музей про стан пам’яті, наголошує куратор проекту Ірина Фліґе. «Наприклад, у розділі «Пам’ятники» ми показуємо не тільки встановлення місця, але й як це було, історію пам’яті – як вона зберігалася протягом десятиліть, як шукали місце, якщо це, зокрема, місце поховання», – зауважила дослідниця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus