USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

В Україні вийшла книга про Іоана Павла II

18 Травня 2011 12:15
Побачила світ книга «Вівторки любив найбільше: Розповідь про щоденне життя Іоана Павла ІІ» української мовою, що написана у формі діалогу між польською журналісткою Бригітою Грисяк та секретарем Папи Мечиславом Мокшицьким.
Її презентація відбулася у Львові 17 травня, – пише zaxid.net.
«Ця книга про те, як виглядало життя Святішого зблизька, – зазначив Мокшицький. – Неодноразово до мене зверталися священики про написання такої книги, оскільки я 9 років був секретарем Папи. Польське видавництво «M» запропонувало видати таку книгу».
«У ній я намагався у простий спосіб розповісти про Папу, про його шану і вдячність в повсякденності, якої він вчив нас. У цій книзі я хотів зобразити Святішого Отця звичайною людиною і водночас в цій нормальності показати його велич і святість», – додав він.
Мокшицький розповів, що Папа Іоан Павло ІІ любив жартувати.
«На якомусь прийомі всі сиділи за столом. Коли прийшов час вставати, то я допомагав Святішому, відсовуючи крісло. Він тоді сказав мені: «Якщо у тебе запитають, що ти робиш тут, то скажи, що витягуєш Папу з-під столу».
Мечислав Мокшицький також зазначив, що Кароль Войтила дуже любив спорт: він бігав, займався на тренажерах, плавав у басейні, грав у теніс.
«Коли у Ватикані на прохання Папи збудували басейн, то преса це критикувала. Вони закидали Папі, що є багато країн, де бідують люди, запитували, чи то не є для Папи вигода? На що Папа Іоан Павло ІІ сказав, що запитував, скільки коштує організація конклаву (зборів, на яких кардинали-виборці, кожен з яких теоретично має шанси бути обраним, обирають Папу Римського), і додав, що «ліпше здоров’я Папи», – сказав Мечислав Мокшицький.
Українське видання книги ініціювали київське видавництво «Дух і літера» за підтримки Польського інституту та Католицького медіацентру.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ірина Показати IP 18 Травня 2011 23:53
Таких повідомлень побільше на новинах, то й жити була цікавіше. Дякую за інформацію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus