USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні заборонили книги Гітлера та Істархова

11 Листопада 2009 09:09
Нацкомісія з питань захисту моралі визнала, що «Mein Kampf» і «Удар російських богів» пропагують фашизм та принижують євреїв – повідомляють «Волинські новини».
Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі визнала книги «Mein Kampf» («Моя боротьба») Адольфа Гітлера та «Удар російських богів» Володимира Істархова такими, що не відповідають українському законодавству.
 
За висновками комісії, книга Гітлера (яку випустило одне з харківських видавництв) містить інформацію, що пропагує ідеологію фашизму (нацизму, расизму), розпалює національну і релігійну ворожнечу, принижує і ображає єврейську націю та інші нації за національною ознакою.
У зв\'язку з цим було ухвалено рішення вивчити питання про дотримання видавцями авторських прав, а результати розгляду Нацкомісії направити видавництву, щоб попередити з його боку можливі порушення чинного законодавства.
У книзі Володимира Істархова комісія виявила публічні вислови, спрямовані на розпалювання ненависті і ворожнечі відносно євреїв як нації, іудеїв і християн як представників світових релігій, а також інформацію, яка принижує і ображає єврейську націю за національною ознакою, пропагує неповагу до національних і релігійних святинь.
Про своє рішення щодо цієї книги комісія з питань захисту моралі має намір проінформувати Службу безпеки України – пише ТСН.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
alex Показати IP 11 Листопада 2009 09:25
А що Нацкомісія скаже про сучасних авторів, де пропагується насилля?
Дядечко Показати IP 11 Листопада 2009 09:26
А як же свобода слова?
Юка Показати IP 11 Листопада 2009 10:19
ще б до всіх книжок так прискіпливо ставилася нацкомісія. подивіться, що робиться у наш час на книжковому ринку в Україні! а хто захоче, тому й заборона непідвладна. Інтернет для чого придумали!
OrestN Показати IP 11 Листопада 2009 12:13
а ще треба заборонити книги Девіда Дьюка, наприклад "Еврейский вапрос глазамі амєріканца, моі ісслєдованія сіонізма" в інтернеті можна зкачати, коран, бхагават-гіта, українофобні сайти...
Куратор Показати IP 11 Листопада 2009 12:49
Підтримую. Не варто так категорично починати щось критикувати, якщо не планується масова перевірка усіх видань (а цього ж не буде?). Не за те взялися. а якщо і за те, то не в той час.
Colonel Показати IP 11 Листопада 2009 15:04
Скоро і Шевченка заборонять, він теж не дуже прихильно ставився до деяких племен . А слова вживав виключно жиди а не євреї.
seal Показати IP 11 Листопада 2009 23:23
Щось знову дуже запахло совком. Це ми вже проходили. В нас колись багато чого забороняли і що? Хто захоче знайде де прочитати і ніякі заборони не допоможуть!
OrestN Показати IP 12 Листопада 2009 10:20
а що хіба слово "жид" є ненормативною лексикою? так говорили з покон віку на Волині і поляки і українці, це, як на мене, загальновживаний термін, і в противному випадку Шевченко його не вживав.
Дмитро Тимощук Показати IP 16 Листопада 2009 11:40
в нас з ТБ ллється такий бруд, що далі нема куда, а вони за Гітлера взялись )) Це робота для галочки?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus