USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Від економіки Росії через два тижні не залишиться нічого, а переговори відбуватимуться на наших умовах, – ЗМІ

12 Березня 2022 12:38
Результати 16-ти днів війни, незважаючи на зруйновані міста, убитих мирних громадян, трагедії тих, хто залишився без домівки, біженців, вселяють оптимізм.

У Путіна закінчуються сили. Зокрема ті, які він першочергово запланував для війни з Україною. Очевидно, якщо Путін хоче кинути в Україну сирійських найманців та армію Лукашенка, це означає, що справи в нього ідуть погано, пише телеграм-канал Україна понад усе.

І білоруси, і сирійці зовсім невмотивовані. Сирійці навіть у своїй країні воювали дуже погано (інакше навіщо було б Путіну втручатися?), а у білорусів взагалі немає жодного бойового досвіду, та й бажання вмирати (після 13 тисяч офіційно вбитих російських окупантів в Україні).

Читати ще: У моргах – гори трупів та охорона КДБ: в білоруському Мозирі лікарні переповнені вбитими і пораненими окупантами

Малоймовірно, що Лукашенко настільки втратив глузд, що готовий кинути свої війська в Україну і залишитися у Білорусі віч-на-віч з російською армією, адже білоруська армія хоч якось його захищає. До того ж, білоруси – боягузи та «терпилы» (як і росіяни), адже вже 30 років терплять упиря.

Читати ще: Волинський кордон укріплений настільки, що білорусам тут нічого не світить, – блогер

А Путін просто хоче новим гарматним м’ясом швидко заткнути дірки у своїх лавах, щоб виграти час. Але для чого? Поки бачимо тільки три варіанти, і всі вони несприятливі для Путіна.

Перший полягає в тому, щоб кинути на фронт армійські сили, що залишилися, розкидані по всій Росії і за її межами (наприклад, в Абхазії, Південній Осетії, Придністров’ї тощо). Це малоймовірно, оскільки Путін одержимий манією переслідування, йому всюди вбачаються вороги і залишити 90% території країни взагалі без захисту він не ризикне.

Другий варіант полягає в тому, щоб відправити на фронт величезні поліцейські сили Росгвардії. Таке рішення Путін теж навряд чи ухвалить, оскільки тоді залишиться в містах-мільйонниках віч-на-віч із протестувальниками. І тільки один Бог знає, чим усе це може закінчитися, коли люди побачать, що поліцейських, які можуть їх лупцювати та саджати за ґрати, різко поменшало.

Читати ще: У багатьох російських містах відбулися антивоєнні протести, затримані співали Гімн України

І нарешті третій варіант – провести мобілізацію та зібрати нову армію зі щонайменше 200 тисяч резервістів. У принципі, цей варіант більш-менш можливий. Але тільки, знову ж таки, для затикання дірок і чергового відтягування неминучої поразки, оскільки ненавчені та невмотивовані резервісти будуть таким же гарматним м’ясом, що й сирійці з білорусами. До того ж, це сильно підірве рейтинг і Путіна, і самої ідеї війни з Україною.

Щодо згаданих сирійців і білорусів, то їх ледь вистачить, аби збільшити чисельність армії до тієї кількості, що була на початку війни.

Хід війни показав, що російський генштаб помилився, недооцінив супротивника та прорахувався з силами, необхідними для перемоги. Отже, доведення чисельності армії агресора на українській арені воєнних дій до колишнього розміру нічого для Путіна не вирішить: цієї армії все одно буде недостатньо для перемоги у війні.

Читати ще: Окупанти втікають і калічать себе. ЗСУ продовжують руйнувати міф про «міць» російської армії

Окрім того, є проблеми з технікою та зброєю. Те, що ми бачимо протягом останніх днів, свідчить, що агресор використовує, зокрема, стару, кілька разів ремонтовану техніку. Навряд окупант має в резерві нові танки та БТР.

Читати ще: $5 млрд витрачено марно: Путін розслідує розкрадання коштів, виділених на створення п’ятої колони в Україні, – ЗМІ

Тут варто згадати про розкрадання в російській армії. Ця проблема не нова. Путіна за 20 років переконали в тому, що він має нову, сучасну, могутню армію. А виявляється, не все так добре. Представники цієї могутньої армії можуть тільки красти курей і мародерити в будинках чи магазинах.

Читати ще: «Щоб нічого не тягнули, бл*»: армійське керівництво РФ обурюється мародерству своїх солдатів. Відео

Отож, нам потрібно протриматися ще кілька тижнів. Санкції працюють. США наклали ембарго на нафту, алмази і долари. Звичайно, їх може купити Китай. Але за ціною, нижчою за собівартість. Навіщо платити за ринковою, якщо склалася така кон’юнктура? Враховуючи те, що основні бюджетні надходження до РФ – це нафта, газ, а також заморожені в США, ЄС, Великій Британії, Японії кошти Центрального банку РФ, то від економіки Росії через два тижні не залишиться нічого.

Натомість ми за ці два тижні отримаємо купу техніки.

І якщо тоді Путін не побачить жодного перелому на свою користь (а передумов для цього немає), то ситуація матиме такий вигляд: Росія, де немає що купити та що їсти, банківські вклади і багатих, і бідних заморожені, тобто вкрадені, як це заведено в Росії.

Читати ще: «У найбідніших регіонах РФ скоро почнуться голодні бунти», – радник президента Олег Устенко

Також є деморалізовані солдати (ОМОН, Росгвардія), які не розуміють, нащо їм вмирати в Україні.

Тоді ми зможемо знову повернутися до переговорів, але вже на наших умовах: виведення військ із Криму та Донбасу, демілітаризація Росії, виплати репарацій, суд над військовими злочинцями (Міжнародний кримінальний суд з розслідування військових злочинів РФ в Україні).

Тому зберігаємо бойовий дух, воюємо та щоденно наближаємо нашу перемогу!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus