USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Василю Слапчуку – 50! ФОТО

24 Грудня 2011 11:06
У Луцьку відзначили 50-річний ювілей поета та прозаїка Василя Слапчука.

Дійство відбулося 23 грудня в Палаці культури міста.

У фойє закладу ювіляр роздавав автографи та презентував книгу «Вибране».
Люди купляли його твори і спілкувалися з автором.


Ведучий свята Віктор Вербич розповів, що життя письменника стало взірцем мужності та працьовитості. «Його творчість має міжнародний резонанс, бо його твори перекладали на польську, чеську, російську, білоруську, англійську, шведську мови», - зауважив він.

Студенти Волинського державного училища культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського, учні луцьких шкіл, актори Волинського обласного академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка декламували поезію Василя Слапчука та співали пісні написані на вірші іменинника.



Ведуча дійства Ніна Горик зачитала привітання ювіляру від директора Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України Миколи Жулинського. «Ви, не лише загальноукраїнська гордість, але й гордість нашого Волинського краю. Перший Шевченківський лауреат… У Вашій особі я бачу поєднання самурая з козаком», - йшлося у листі.

Голова Волинської обласної ради Володимир Войтович вважає, що Слапчука можна зарахувати до п’ятірки найвизначніших «митців слова» в Україні. Також, він офіційно нагородив поета стрічкою та медаллю «Почесний громадянин Волині». Нагадаємо, рішення про присвоєння поету цього статусу депутати облради прийняли під час сесії, 16 вересня.

Заступник голови Волинської ОДА Олександр Курилюк подарував ювіляру книги та пообіцяв, що влада й надалі його підтримуватиме.

Міський голова Луцька Микола Романюк зауважив, що на Волині мало таких людей, як іменинник. «Не переживайте. Нічого після 50 не зміниться. Я можу сказати, як людина, яка це пережила», - з усмішкою сказав мер.

Голова Національної Спілки письменників України Віктор Баранов заявив, що українська література перебуває на піднесенні. «Мені дуже приємно, що на Волині згуртувався передовий письменницький загін. І одна з найяскравіших зірок – Василь Слапчук», - зазначив він.

Також письменника з ювілеєм привітали відомий літератор Михайло Слабошпицький та вокальний дует «Душа Волині».


Журналістка Волинського інформаційного порталу Анна Єкименко розповіла, що вперше взяла до рук книгу Слапчука в 11-му класі. «Це була прозова книга «Сліпий дощ». Також, я мала дуже гарну нагоду півроку відвідувати літературну студію в нього і я була дуже вражена його особистістю. Знаєте, буває таке, що творчість в людини – прекрасна, а от людина – ні. Але це не про Василя Дмитровича», - зауважила вона.

Довідково:

Слапчук Василь Дмитрович народився 23 грудня 1961 року у селі Новий Зборишів Горохівського району на Волині. Український поет, прозаїк, літературний критик. Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка (2004), заслужений діяч мистецтв України (2001). Автор понад 30 книг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
VCS Показати IP 24 Грудня 2011 14:17
А в довідково можно было самое главное написать, что Вася афганец?! С юбилеем, здоровья и успехов!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus