USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Вчені порахували, скільки коштує щастя

8 Вересня 2010 09:15
Щоб легше переносити життєві негаразди, треба заробляти 75 тисяч доларів на рік, або 6250 доларів щомісяця, - вирахували американські вчені.

Економіст Ангус Дітон і психолог Деніел Канеман, які проводили дослідження, відзначають, що саме ця сума є свого роду межею - якщо людина отримує менше, то важче переживає життєві негаразди.

Одночасно, як кажуть вчені, що й більше грошей, ніж ця сума, щастя вже не додає.

«Найімовірніше, при перевищенні річного доходу за 75 тисяч доларів, здатність людей в буквальному розумінні «купувати» життєвий досвід з позитивними емоціями, врівноважується негативними ефектами, забирає в людини можливість відчути маленькі радості життя», - пише газета «Сегодня» з посиланням на журнал Proceedings of the National Academy of Sciences.

У цілому, в дослідженні взяли участь 450 тисяч американців. Роль грошей виявили, коли респондентів почали питати, наскільки їх турбують ті чи інші проблеми в їхньому житті. Тут виявилося, що, розлучення з чоловіком турбує близько 51% тих, хто заробляє менше 1 тисячі доларів на місяць, і тільки 24% з тих, хто отримує більше 3 тисяч доларів щомісяця.

Автори дослідження відзначають, що зв'язок між грішми й щастям носить непрямий характер: «Високі доходи не роблять вас щасливим, але вони дають вам життя, яке сприймається кращим».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus