USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Вчені створили авто, яким можна керувати силою думки

25 Лютого 2011 17:23
Німецькі вчені розробили технологію, що дозволяє управляти автомобілем виключно силою думки, без використання рук і ніг.

За даними технологів, водій вдягає спеціальну гарнітуру, яка зовнішнім виглядом нагадує навушники, - пише ТСН.

Цей пристрій спочатку розроблявся для комп'ютерних ігор. Завдяки датчикам, що розміщуються на гарнітурі, відбувається передача уявних наказів водія по бездротовій технології до електроніки машини.

Технологію, яка отримала назву BrainDriver, розробила команда вчених з Вільного університету Берліна. Система використовує дані, отримані від відео камер, радарів і лазерних датчиків, які дають 3D-картинку навколишнього простору.

Водій вдягає "навушники", обладнані 16 датчиками, які зчитують електромагнітні сигнали мозку. Отримані сигнали обробляються комп'ютером.

Наразі проводиться тестування прототипу системи. За словами дослідників, даний прототип поки є тільки "підтвердженням концепції", і система вимагає проведення додаткових досліджень і доробок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus