USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як пригнати авто на «бляхах» в Україну: журналістський експеримент. Відео

15 Грудня 2017 07:00
570 доларів за автомобіль, ціни на який в Україні починаються від 4 тисяч доларів. Журналіст телеканалу 1+1 Тарас Середич пройшов весь шлях власника авто "на бляхах": він самостійно їде у Польщу купувати та оформляти авто, яким можна легально їздити Україною

«Вживана іномарка набагато надійніша, ніж нові «Жигулі» чи новий Lanos», - вважають українські водії. За узаконення «євроблях» українці блокують Верховну Раду і комітети. Влада мстить за це мільйонними штрафами. Вже на сьогодні в бюджет вдалося стягнути штрафів на 38 мільйонів гривень.

Журналісти перевірили, наскільки реально самостійно пригнати автомобіль з-за кордону. Чи дійсно проти європейських авто іде війна? Про це – у програмі «Секретні матеріали» за 13 грудня.

Отож, журналісти вирушили поїздом до Польщі, до міста Перемишля, аби придбати авто на «бляхах» і пригнати його в Україну. В дорогу взяли з собою 500 доларів – трохи більше середньої зарплати українця.

Прибувши до Перемишля, одразу зрозуміли: історія про те, що у Польщі можна купити автомобіль на кожному кроці, виявилась міфом. До того ж, ціни на авто – кусаються, і зовсім не вписуються в той бюджет, на який розраховують журналісти. Дешевші авто можна знайти в інтернеті, але їхати доводиться доволі далеко - за знайденим за допомогою всесвітньої павутини автомобілем вирушили в інше місто.

У Польщі, щоб оформити авто, не потрібно їхати в сервісний центр МВС, оформлення робиться на місці, завдяки договору купівлі-продажу. Отож, за 5 хвилин і 570 доларів автомобіль – у власності журналіста.

Далі треба шукати поляка, який погодиться вписати журналіста - нерезидента Польщі – як співвласника. До слова, це вже третій день перебування команди у Польщі, і доводится витрачатися на харчування й ночівлю.

Наступне завдання, яке постає перед покупцями авто – пошук «верблюда». Так називають нерезидентів (в нашому випадку поляків), яких використовують для ввезення такого автомобіля на територію України. Але передача цією особою машини в управління громадянину або резиденту України є незаконною.

Скільки коштує ця послуга, де ще доводиться платити, і скільки разів і які суми – дивіться у сюжеті. А також про те, коли польські бляхи зроблять законними та хто із депутатів найбільше ненавидить автона єврономерах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 15 Грудня 2017 13:36
"500 доларів – трохи більше середньої зарплати українця "??? 14000 грн. Ну да,всього на "трохи" більше. При такій логіці європейські зарплати теж тільки трохи більші від наших, шо ви хотіли...
Кіндрат Панасович до Лучанин Показати IP 16 Грудня 2017 20:56
також хотів про це написати
Андрій Показати IP 15 Грудня 2017 22:55
Хай менше розповідають казок про авто за 500 $. Знайомий, який трохи приганяв такі авто, розповідав, що машин, відносно "свіжих" та в нормальному стані, дешевше як від 1500 $, практично вже немає, тим більше у Польщі (де машини, як правило, найбільш занедбані). Ну хіба десь в глубинці, щось підвернеться. А щось більш-менш пристойне потягне на 2500-5000 $. А тепер поясніть мені, яким треба бути є...тим на всю голову, щоб віддати такі гроші за річ, власником якої (юридично) не стаєш ??? Невже вони так легко нашими людьми заробляються ? То не такі ми вже, виходить, і бідні. А тепер про "розум" деяких українців. Наведу приклад. Один мій знайомий купив дружині VW Golf 4 2000 р.в в гарному стані, з "автоматом", в непоганій комплектаціі, на українській реєстраціі за 4700$. Другий знайомий купив Audi A6 2000 р.в. з ржавими порогами та крилами (так, так і в Audi таке буває коли не дивляться за авто), за 3400 $ на литовській. То поясніть мені, у чому сенс ? Різниця 1300 $ між "бути повноцінним власником" та "керувати по дорученню" від якогось поляка, білоруса чи прибалта ? А справа у "понтах". Навіщо, наприклад, Гольф, якщо можна Ауді, Мерседес чи БМВ на "бляхах" !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus