USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Великдень у Луцьку»: на Театральному майдані розпочався етно-фестиваль

9 Квітня 2018 14:27
Звуки традиційних етнічних мотивів, великодні забави для дітей, ярмарок та святкова торгівля – саме так зустрічають лучани другий день Воскресіння Христового.

Етно-фестиваль «Великдень у Луцьку» розпочався 9 квітня на Театральному майдані.

Лучани та гості міста, які вирішили провести другий день Великодня на центральній площі міста, мають змогу чути співи та споглядати танці не лише волинських колективів, а й фольклорного гурту з Польщі «WesoleKumoszki».
Виконувач міського голови Григорій Пустовіт розповів, що «Великдень у Луцьку» - це фестиваль, який об’єднує всіх навколо народних традицій та культурної спадщини

«Сьогодні ми почуємо наші колективи з Луцька та Волині, які нагадають нам, як святкували Великдень наші діди та прадіди, нагадають наші традиції та їх особливості. Також сьогодні тут наші друзі з Польщі, які так само хочуть подарувати вам свої великодні пісні. Окрім того, вперше в Луцьку чисельна делегація з братньої Литви: більше 40 людей приїхали, аби подивитися, як святкують Великдень в Україні. Ми сподіваємося, що це свято залишиться в їхній пам’яті таким же яскравим і радісним, як сьогоднішній день», - звернувся до гостей фестивалю Григорій Пустовіт, закликавши всіх долучатися до святкувань.
Також привітали гостей фестивалю і духівники різних конфесій, побажавши лучанам доброго здоров’я, благополуччя та довголіття.
Впродовж дня гостей фестивалю чекають великодні забави для дітей, веснянки, гаївки, ярмарок виробів декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва, святкова торгівля та великодні частування.
До слова, хедлайнерами фестивалю є гурт «MOTANKA» та «ДахаБраха», які виступлять наприкінці фестивалю.

Фото Олександр Зелінський
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вадим Показати IP 10 Квітня 2018 21:27
Гарна дівчина у синьому пальто, тільки якась трохи сумна. І десь я її бачив раніше, але не можу пригадати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus